Jesenji prvaci Prve lige Republike Srpske, fudbaleri Rudar Prijedora započeli su pripreme za drugi dio sezone, a prozivku na Gradskom stadionu u Prijedoru obavio je šef stručnog štaba Boris Savić, nakon čega je ekipu izveo na prvi trening.

Na prvom okupljanju pojavio se 21 fudbaler među kojima je i nekoliko juniora iz omladinske škole, a jedini cilj u nastavku sezone biće očuvanje prvog mjesta i povratak u Premijer ligu.

– Zbog snijega i trenutnih vremenskih prilika pripreme će biti obavljane kombinovano, na spoljnom terenu te u balonu, gdje ćemo raditi na vještačkoj podlozi. Ukoliko prilike sa pandemijom virusa korona budu dopustile, plan je da se od 31. januara preselimo u Medulin, gdje bismo ostali 14 dana i obavili glavni dio priprema – rekao je sportski direktor Rudara Saša Stević.

Na prvom okupljanju nije bilo novih imena.

– Nastojaćemo da pre odlaska u Medulin dovedemo bar dva ili tri igrača kako bismo popunili praznine odlaskom nekih fudbalera. Još nemamo ništa konkretno, kontakata i razgovora ima, ali je trenutno sve samo na tome. Što se tiče ambicija, one se znaju još od letos. Prvi smo na tabeli i želimo da tu poziciju sačuvamo do kraja i izborimo povratak u Premijer ligu. Sasvim je svejedno hoće li to biti sa jedan, dva ili 12 bodova prednosti – istakao je trener Prijedorčana.

Mladi stručnjak je poručio da se odlučio na nešto raniji početak rada iz praktičnih razloga.

– Prvenstveno mislim da je ova zimska pauza bila preduga i da sedam dana, koliko smo ranije počeli sa pripremama, neće predstavljati problem. Uostalom, letos smo prvi startovali i to je dalo rezultat, a dobitna kombinacija se ne menja – nastavio je Savić.

Prema njegovim riječima, obradovala ga je činjenica da su svi igrači u dobroj mjeri ispoštovali dobijeni plan individualnog rada tokom pauze.

– Već na prvom treningu sam video da su u jako dobrom stanju, što me obradovalo jer znači da su zaista ozbiljno shvatili svoje obaveze. Na početku, radićemo jednom dnevno, a uz to obaviti i obavezne lekarske preglede i neophodna testiranja. Videćemo kakvo će nas vreme pratiti pa postoji mogućnost i da pre Medulina nekoliko dana provedemo na nekom od terena u Republici Srpskoj gde postoje bolji uslovi za rad – dodao je Savić.

Mladi igrači na cijeni

Ekipu Rudara napustila su petorica igrača. Ognjen Jaćimović otišao je na pozajmicu u Ljubić, a Sergej Dojčinović u Slobodu iz Novog Grada. Ugovor je istekao Marinku Rastoki i on je postao novi igrač Zvijezde iz Gradačca, a slobodu u izboru nove sredine imaju Dominik Posarić i Aleksa Dragić.

– Ima interesovanja premijerligaša, pa čak i iz inostranstva za naše mlade igrače Danila Marmata, Dragana Bilbiju i Luku Kulenovića, ali smatramo da je još rano za njihov odlazak – naglasio je Stević.

“Glas Srpske”