Pobjeda u Širokom Brijegu vratila je optimizam u redove prijedorskog premijerligaša da se može napraviti čudo i dohvatiti toliko željena 10. pozicija, koja garantuje opstanak u društvu najboljih bh ekipa.

Slijedi duel sa Slobodom, koja je još uvijek u opasnoj zoni, iako imaju 29 bodova na svom kontu. Slavil isu u posljednjem kolu na “Tušnju” protiv Leotara i tako sebe doveli u mnogo bolju poziciju nego ostatak društva iz donjeg dijela tabele.

– Važna utakmica kao i sve do kraja. Napravili su ključnu pobjedu ka opstanku, ali njihova opuštenost neće nas zavarati, jer želimo se potpuno vratiti u igru. Moramo slaviti, jer onda tri boda na “Pecari” nemaju nikakav smisao – poručio je Srđan Marjanović, šef Stručnog štaba FK Rudar Prijedor.

Ono što sve raduje u “zeleno-crnom” taboru jeste da su konačno svi igrači u kombinaciji.

– Skinuli smo i tu kletvu nadoknade da uvijek primamo gol. Čak smo ga i dali u nadoknadi, i sada će pasti teret i sa igrača, jer bilo je teško u proteklom periodu – dodao je Marjanović.

Optimista da će bodovi ostati u Prijedoru je i kapiten Nemanja Pekija.

– Jedini cilj su tri boda! Od samog starta ići ćemo na pobjedu. Atmosfera je odlična u ekipi, očekujemo pobjedu koja nas stavlja u potpuno ravnopravan položaj sa ostalim ekipama u borbi za opstankom – naglasio je Pekija.