Za Niku Đurića, golgetera Mladosti iz Donje Slatine s pravom kažu da je Ronaldinjo iz Posavine!

Sa 21. godinom plijeni gracioznošću kako na terenu, tako i van njega. Cure bi rekle, momak i po!

A, na terenu goropadan i gorostasan. Za Mladost postigao je 12 pogodaka ove jeseni, treći je strijelac drugoligaškog Zapada, odmah iza Željinog dvojca Krunić – Marković.

– Počeo sam u Crkvini sa šest godina, i onda prešao u najveći klub regije, šamački Borac, gdje sam bio sve do ljetos. Mislim da sam napravio pravi potez kada sam došao u Slatinu. Ekipa je odlična, Uprava, predsjednik i više nego korektni, ekipa odlična što pokazuju i rezultati. Igramo više za gušt, jer baš smo klapa, veliki smo drugari i na terenu i van njega. Želimo ostati u vrhu, teško da možemo dohvatiti viši rang, ali ništa nije nemoguće – kaže Niko Đurić.

Treba napomenuti da je prije dvije godine dobio priznanje za najperspektivnijeg fudbalera šamačke opštine, a ove godine 28. decembra pokupiće isto priznanje, ali ovaj put u seniorskoj konkurenciji. Otud i mnogobrojne ponude na njegovu adresu, pa je veliko pitanje hoće li ostati i na proljeće u Donjoj Slatini.

– Ponuda ima na pretek. Iz Hrvatske bi trebao na probu u Osijek i Cibaliju, u Srbiji imam poziv iz Bačke, ima i nekoliko naših ekipa, vidjećemo, šta će se dešavati. Igrao sam i našu Prvu ligu, normalano jača je od Druge, ali ne toliko da ti ubije draž za loptom – ostao je zagonetan Niko Đurić, koji pored lopte odlično “ganja” i knjigu, jer je treća godina informatike na Fakultetu u Bijeljini.

A, ima i idola, nije teško pogoditi, brazilska ikona sa početka priče:

– Uh, Ronaldinjo je bio baš virtuoz sa loptom. Sve i svašta napravi, a osmijeh uvijek na licu, igra se fudbala – napominje Niko Đurić.

I Niko se igra fudbala, pa možda krene stopama svog slavnog idola, jer crtu, onu fudbalsku ima, a to je najvažnije….