Fubaleri BSK-a trijumfalno su završili prvi dio sezone na regionalnom Zapadu pobjedom u Jaružanima (1:5). Ostavili su iza sebe “romantičari s Čaira” sve rivale, i to poprilično ubjedljivo, Gorcu iz Šipova, Lijevče, FSA, Naprijed…..

A, pored igrača na terenu svakako da za uzlet BSK-a najveće zasluge idu na račun mladog trenera Nebojša Anđelića, kojeg u Banjaluci, a i šire poznaju pod nadimkom Džigi.

I baš je Džigi, još prošlog ljeta preuzeo BSK, kada bi to malo ko uradio, ekipu na ruševinama koja je za nekoliko sezona došla od Prve do najniže “bundeslige”.

I krenuo je polagani oporavak, sakupljeno je nešto igrača, i cilj je bio jedini mogući prvo mjesto u Područnoj ligi Banjaluka. On je ostvaren, istina šampionat je prekinut zbog virusa korona, ali BSK je bio na poziciji broj jedan, pa niko ne može prigovoriti na zasluženom ulasku u viši rang.

– Napadamo odmah Drugu ligu – rekao je još ne početku sezone Džigi.

I po svemu sudeći, nije bilo ni malo daleko od istine, jer BSK je pokazao najviše u ovih 13 kola, pa se drugoligaške vode nekako najbistrije vide baš sa “Čaira”.

Džigijev trag bio je i te kako vidljiv, baš kao i u Karanovcu, gdje je počeo svoj fudbalski put, koji je tim sa “Šljunkare” doveo u visine, pa čak jedno vrijeme i na prag prvoligaškog društva. Kao igrač i sportski direktor bio je ta pokretačka snaga koja je činila to nešto u društvu sa obala Vrbasa, da budu prepoznatljiviji mnogo šire od lokalne sredine.

Isto tako ređao je uspjehe i sa “Apeironom” na turniru u malom fudbalu u Boriku, jednostavno lopta ga je slušala.

I dalje uči, edukuju se, ima završenu A licencu, ali gotovo svi znaju da to nisu njegovi krajnji dometi.

Kako god bilo “romantika” je sa Džigijem dobila mnogo, možemo reći slobodno vraćen joj je stari sjaj, i uz nekoliko ljudi koji ulažu svoj novac na “Čaire” ova priča mogla bi imati i te kako pozitivan kraj na radost svih ljubitelja fudbala, jer jak BSK jača i fudbal Srpske….