Editor's Rating

Utakmica 8. kola Gradske fudbalske lige Gradiška, između Romanovaca i Vilusa prekinuta je u 72. minutu zbog fizičog napada na arbitra meča Sinišu Janjanina!

Naime, u tom trenutku Janjanin je dosudio kazneni udarac za goste (Viluse), a onda su ga fizički napali prvotimci Romanovaca Ratko Paspalj i Aleksandar Petković. Kada je Janjanin uspio odsvirati kraj meča, na teren je utrčao jedan navijač i udario ga u glavu!

– Policijski službenici su utvrdili da je tokom odigravanja fudbalske utakmice u 72. minutu glavni sudija dosudio crveni karton domaćem igraču iz Gradiške čiji su niicijali A.P. i penal za protivničku ekipu, nakon čega su igrači čiji su inicijali A.P. i R.P. fizički napali glavnog sudiju, odgurujući ga rukama i tijelom. Nakon prekida utakmice i odlaska prema svlačionici, na teren je utrčalo lice iz Gradiške čiji su inicijali V.NJ. i glavnog sudiju udarilo u glavu – saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Gradiška, koji je izdao nalog da se po kompletiranju predmeta protiv tri navedena lica podnese zahtjev za pokretanje prekršajnog postuška zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama.

Tako je komšijski derbi, koji ne odlučuje ni o čemu imao neslavan kraj. Riječ je o zadnjem rangu takmičenja, a obje ekipe su daleko od prvog mjesta, i nekih tenzija, a ispasti i da žele ne mogu, jer dalje nema. Za poređenje, ekipa Romanovca, čiji su igrači i započeli incident, nalazi se na posljednjem mjestu sa samo jednim osvojenim bodom, i gol razlikom 1:30!

Očigledno, da im mnogo bolje od ruke idu napadi na službena lica…..