Kao što smo najavili još davno, za „tajnom večerom“ odlučeno je da će novi selektor BiH reprezentacije biti Amar Osim! Tako su odlučili Dino Elvedina Begić Mile Žeravički Kovačević. I tako će i biti!

Sve između bio je cirkus, a klovnovi su bili mnogi poznati sportisti, uključujući i ostale kandidate za selektora. Zadnji u nizu prevarenih bio je Robert Prosinečki, koji je „eto“ potegao do Gradiške, ali da je znao, ovo što mi znamo, savski most ne bi prelazio. U Okučanima bi napravio zaokret i pravac Zagreb! Dočekali su ga u „Taxi baru“ Miletovi i Dinini klovnovi, a Robi fudbalski šarmer upao je u zamku bosanskog lonca, i pristao na ono što niko ko drži do sebe to ne bi! „Dajte mi pomoćnike, neka bude kako vi kažete, samo da budem Robert Decembarski u Sarajevu“…..

Na istu igru pristao je i Amar, ali Osimi su druga sorta. „Možete mi dati i crnog đavola, ali moji su samo oni kojima ja vjerujem“. Hoće li to biti Dragan, Ivan, Meho, možda Branko, Josip ili Suljo, Amaru je svejedno, jer naučio je da on bude šef. I tako treba da bude. „Pravila poštujem, ali ona i postoje da bi ih neko kršio“….

Ono što Amar zna, a to je da pored rezultata koji je uvijek primaran, čega ga borba sa troglavom aždajom u FSBiH, političko – sportskom mutantu, koji je progutao sve što vrijedi. Nisu oni štedjeli Sušića, Kajtaza, Baždarevića, Hadžibegića, Bajevića, Misimovića, Sliškovića…..zarad svojih ciljeva obezvrijedili su veličine kojima su klicali od Vardara do Triglava. Jer oni su spremni na sve!

Ako sa tom sviješću Osim ne uđe u borbu sa poltronima, biće samo jedna više recka u Dinovom i Miletovomm notesu.

I na kraju, i mi smo za Osima, ali onoga koji u Banjaluci nabaci kes dok mu 10.000 gledalaca skandira „puši k….c Amare, Amare…., Taj kes hoćemo i protiv troglave aždaje u FSBiH, i imaćeš podršku svakog Srbina, Hrvata, ili Bošnjaka. Jer ovom narodu treba hljeba i igara, žele malo radosti, a kud ćeš ljepšu nego kad ti reprezentacija savlada “švabe”, ili komšije s bilo koje strane.

Nemoj padati na „sitno“, i neka ti je srećno, jer nju ćeš trebati više od svega…..