Odlično se slažem sa ovom omladinom, iako sam od pojedinaca stariji po 20 i više godina. U šali me zovu deda, a ja se ne ljutim jer je i meni lijepo sa njima, rekao je iskusni fudbaler Leotara Dragan Ristić.

Špic Trebinjaca ujedno je i najstariji igrač Premijer lige, ali mu ni činjenica da ima punih 39 godina i pet mjeseci ne smeta da na terenu bude vođa izuzetno mlade ekipe. Koliko je Ristić cijenjen i kod protivničkih navijača najbolje govori scena sa banjalučkog Gradskog stadiona, kada ga je sa terena, prilikom izmjene, ispratio gromoglasan aplauz domaćih ljubitelja fudbala. I to nakon što je dao veliki doprinos da njegov tim sačuva početnih 0:0.

– To je stvarno veliki doživljaj i teško ga je opisati. Banjalučka publika odlično poznaje i voli fudbal, a razlog za aplauz leži u tome što su prepoznali moju poštenu i korektnu igru. Iako sam u godinama i iako sam tokom duge karijere doživio mnogo toga, taj detalj mi zaista nogo mi znači – naglasio je Ristić.

Trebinjci su, nakon startne pobjede na gostovanju u Bijeljini i u Banjaluci ostali neporaženi pa se može reći da predstavljaju najprijatnije iznenađenje na startu nove sezone.

– Protiv šampiona države i remi na njegovom terenu je ravan pobjedi. Možda smo mogli i više, ali i Borac je imao svoje šanse, tako da je remi, po mom mišljenju, najrealniji ishod. Jedino da je možda bilo golova, jer bi tada cjelokupan utisak bio mnogo bolji – rekao je Ristić.

Interesantno da je Ristić u nekoliko navrata najavljivao kraj karijere, ali se uvijek predomišljao. Ovo mu je već deveta uzastopna sezona u dresu Leotara.

– Odlučio sam da je dosta onda kada je Leotar bio u Drugoj ligi RS i nije me bilo dva mjeseca. Tada se u klub vratio Oleg Ćurić, došla je i nova uprava pa sam odlučio da se aktiviram i pokušam da pomognem ekipi. Tako je bilo i sada, nakon što smo osvojili Kup RS rekao sam “dosta”, ali je onda Branislav Krunić insistirao da ostanem da bih na terenu bio neka njegova produžena ruka – pojasnio je iskusni fudbaler.

U klubu jedva čekaju četvrto kolo kada će, u meču sa Tuzla sitijem, prvi put ove sezone zaigrati pred svojim navijačima.

– Vjerujem da će “Police” biti pune, ali i da nećemo razočarati naše simpatizere. Još ukoliko narednog vikenda ostvarimo dobar rezultat protiv Slobode, neće im trebati bolja pozivnica – zaključio je Ristić.

“Glas Srpske”