Pioniri OFK Sport Team (2002) pobjednici su međunarodnog memorijalnog turnira “Eugen Polić” u Rijeci. Mladi banjalučani su u jakoj konkureniji savladali domaćina Rijeku u finalu, poslije izvođenja jedanaesteraca (5:4). U regularnom toku bilo je 0:0. OFK Sport team je prethodno u grupi savladao Hipo Limač Elektra (Osijek) sa 2:0, te Pomorac 1921 sa 4:0, dok su igrali bez golova sa Šturmom iz Graca (0:0).

Nije bilo lako, ali još jednom smo pokazali da ova generacija zaista vrijedi. Kada vidite da je Sarajevo završilo na šestom mjestu, akademija Krpan Babić na sedmom, onda tek shvatite kakav ste uspjeh napravili. Igrali smo najljepši fudbal, i za to smo nagrađeni. Sa ovim su se složili svi učesnici turnira, koji je, moram to naglasati, organizovan na vrhunskom nivou. Ovim momcima potrebne su ovakve utakmice da bi pokazali sav svoj raskošni talenat – istakao je Dražen Dragosavljević, trener OFK Sport Team.

Pored ekipne nagrade, pehara i medalja, Nikola Ćetković, prigrabio je titulu najboljeg golmana turnira. U finalu je odbranio dva penala i bio junak slavlja banjalučana u srcu Istre.

Najbolji igrač je Veldin Hodža (Rijeka), dok je najbolji strijelac Julian Tornato (Pomorac).