Nedavno objavljen tekst u kome podsjećamo na neslavne sudbine šampiona i fudbalskih veličina u Republici Spskoj, Borca, Leotara, Rudara, Slavije, Slobode iz Novog Grada,… zaključujemo konstatacijom da bi u civilizovanim zemljama padale, ne samo ”glave” pojedinačno, nego i fudbalske Vlade. Ne samo da bi u našem slučaju morala pasti Vlada na čelu sa Milom Kovačevićem nego prag službenih prostorija u Aleji Svetog Save ne bi smjeli nikada više kao zvaničnici u oganima FSRS prekoračiti mnogi.

Njihova imena svi znaju, i nema potrebe da ih nabrajamo i ponavljamo. Naš portal je u posjedu brojnih dokaza o raznim uzrocima zbog kojih su kadrovici nezamjenjive tzv ”veličine” u vrhu FS RS, isključivi i jedini krivci za neslavnu sudbinu i mjesto nabrojanih i drugih šampionskih ekipa i fudbalskih veličina u Republici Srpskoj.

Nepirkosnovenu elitu preko koje se kontolišu uspjesi, mjesta na tabeli i uloge šampiona ili ovi ispraćaju u niže rangove takmičenja iz Prve lige Republike Srpske za drugi dio sezone 2015/16 činilo je 20 (bivših) sudija i (sada) kontrolora suđenja Prve lige Republike Spske od kojih više od dvije trećine nisu ispunjavali uslove u pogledu elementarnog, propisanog, neophodnog  i traženog znanja za obavljanje visokih dužnosti kontrolora suđenja Prve lige Republike Srpske. Da bi, pored drugih uslova imali pravo upravljati takmičenjem – Prvom ligom RS i (in)direktno kontrolisati rangiranje klubova koji će u borbu za Prvaka i ulazak u Premijer ligu, ili u Ligu za opstanak, (u Prvoj ligi), ”20 odabanih” su morali u svim rangovima položiti tekst znanja.

Da bi se svrstao među ”20 veličanstvenih”, svaki od kandidata je obavezan dati tačne odgovore na 20 od 24 pitanja iz teksta, ali čak 14 nisu niti znali niti ispunjavali propisane uslove, ali su obavljali najviše dužnosti na utakmicama Prve lige RS! O sudbinama Leotara, Slobode iz Novog Grada i Mrkonjića…. odlučivalo je 20 sudija i kontrolora suđenja, ispunjene uslove i traženo znanje su imala, vjerovali ili ne,  svega njih šestorica. Ova šestorica koje smo zaokružili, prešli su limit, svi ostali sa decenijskim iskustvom su pali na provjeri koliko metara je udaljen živi zid, koliko metara je veličina šesnaesterca, da li je lopta okrugla,…… Iz ove priče izuzimamo ”zaokruženu” šestorku legalnih  i legitimnih, a to su Lazu Aleksića, Dragana Bojanića, Nenada Šukurmu, Dragana Lukića, Nedeljka Đermana i Slavišu Terzića.

Svi ostali trebali bi da se stide što su u fudbalu,a i oni koji im dijele zadatke i ”štiteći leđa” po svaku cijenu adžavaju na listama, nije teško pogoditi zašto,….

Uostalom, uvjerite se i sami….

REZULTATI TEKSTA KONTROLORA 001