Iz Fudbalskog saveza Republike Srpske više nas ništa ne može iznenaditi, pa ni činjenica da “švercuju” reprezentativce. Odnosno, to nisu nikakvi reprezentativci, već djeca, tačnije dječaci, koji nastupaju po okolnim turnirima, igrajuću umjesto sa reprezentacijama, za sada samo sa klubovima, ali sve manje je i toga….

Ove godine u Novom Sadu održan je 36. po redu “memorijal” Stevan Nešticki”, a na njemu za razliku od poslednjih 10 godina nije bilo Republike Srpske! Ne zato, što je stigla bolja ponuda, već zato što su čelnici Srpske osramotili ime RS na prošloj smotri, kada im je jsno stavljeno do zvanja da više neće biti pozivani na turnir.

Naime, prošle godine na turniru učestvovali su pioniri, tj. godište 2003, samo je FSRS poslao selekciju 2002, iako je dobro znao koje godište može igrati na memorijalu. Ostale ekipe su se bunile, FK Vojvodina, organizator turnira nije želio da pravi skandal i da izbacuje reprezentaciju Republike Srpske sa smotre, ili da im diskvalifikuje rezultate. Prošlo je kako je prošlo, ali je po završetku smotre decidno rečeno: “Sada i nikada više”!

Zarad rezultata, a ni njega nije bilo, jer je u konkurenciji mlađih dječaka osvojeno je “samo” treće mjesto, izgubljen je kredibilitet čak i u Srbiji.

Postavljamo s pravom pitanje, do kada mislite da nas brukate, da igrate po gudurama, da nas po Bugarskoj nazivaju selekcija grada Banjaluka, ili da švercujete klince, koji su samo željni lopte.

Kakav savez, takva i reprezentacija, na sramotu cijele Republike Srpske…..