Fudbaleri Krupe i Zrinjskog remizirali su u meču 9. kola Premijer lige BiH. Očekivao se fudbalski boj u Krupi na Vrbasu, ali umjesto lijepog fudbala viđena je rovovska borba dva rivala, pa po jedan bod na kraju mogli su zadovoljiti trenere Starčevića i Marinovića.

Zrinjski je ostao lider, a Krupa kao novi premijerligaš niti u petom meču na svom stadionu nije okusila gorčinu poraza.

Prva prilika na utakmici viđena je u 11. minutu, kada je Vukotić  atraktivno makazicama šutirao, ali preko gola. Gosti su uzvratili pet minuta kasnije iz kornera. Petrak je glavom sa pet metara šutirao pored desne stative. Samo minut kasnije iz brzog kontranapada pukušao je i Todorović, ali Nikolić je siguran. Igrao se 37. minut kada je Stojkić sa vrha  šesnaesterca iznenada šutirao, ali Nikolić se nije dao iznenaditi.

U nastavku igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, oprezno i čini se na bod.  Treba izdvojiti sjajan prodor Mijića u 52. minutu, kada je nanizao nekoliko igrača Zrinjskog, pokušao pronaći Perića, ali bez realizacije, iako je možda ilo bolje da sam pokuša završiti akciju. Bilo je još nekoliko opasnih pokušaja na oje strane, ali uglavnom ti napadi završavali su na visini šesnaesteraca.

KRUPA – ZRINJSKI 0:0

Stadion: FK Krupa. Gledalaca: 1.000. Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo). Pomoćnici: Sreten Udovičić (Prijedor) i Senad Ibrašimbegović (Travnik). Delegat: Mile Mandić (Kozarska Dubica). Žuti kartoni: Vukotić, Ljubenović (Krupa), Petrak, Jakovljević, Barić (Zrinjski).

Krupa: Nikolić, Redžić, Ljubenović, Perić (72. Koljić), Dujaković (od 76. Sadiković), Vuković, Milutinović, Vukotić, Mijić, Aleksić, Mirković (od 83. Kajkut).

Zrinjski: Kozić, Peko, Radeljić, Tomić, Pehar, Barić, Stojkić, Todorović (od 68. Sivrić), Mešanović (od 80. Mrkajić), Petrak (od 68. Žeravica), Jakovljević.