Fudbaleri Rekreativa počeli su pripreme za proljećni dio sezone u banjalučkoj “bundesligi” u koji ulaze motivisani da nastave sa dobrim partijama iz jesenjeg dijela, kako bi se zadržali u samom vrhu tabele PFL Banjaluka.

Uprava kluba na čelu sa predsjednikom Miroslavom Radićem vrijedno je radila tokom pauze kako bi ekipa spremno dočekala start priprema. Pored osvježenja igračkog kadra, važan posao je obavljen u formiranju budžeta za nastavak takmičenja, te duguje veliku zahvalnost sponzorima kluba – Banjalučkoj pivari i kompaniji Meridianbet, a obavljen je veliki posao u rješavanju problema sa infrastrukturom na stadionu.

– Trudili smo se da tokom pauze obezbijedimo sredstva za normalno funkcionisanje i takmičenje na proljeće. I dalje smo aktivni na tom polju i želimo da momcima napravimo što bolje uslove da mogu pružiti svoj maksimum na terenu. Pored toga, htio bih da istaknem veliku stvar koja je urađena u vezi prostorija kluba. Skupština Grada Banjaluka odobrila je sredstva za sanaciju objekta koji je trenutno u veoma lošem stanju. To nam je bio jedan od prioriteta, tako da smo napravili ogroman korak i na tom polju. Takođe, ulažemo napore da izgradimo montažnu tribinu i obezbijedimo rasvjetu u vidu reflektora na terenu – poručio je Radić.

On je dodao da je zadovoljan partijama ekipe iz prošle sezone, a očekuje da Rekreativo nastavi u tom ritmu i na proljeće.

– Nalazimo se u vrhu tabele i probaćemo tu da ostanemo. Momci imaju kvalitet, vidim da su željni igre i pobjeda, pa vjerujem da će motivisani ući u nastavak takmičenja – dodao je Radić.

Prozivka je obavljena u u utorak na stadionu “Dr Nele Karajlić”, a ekipu će činiti 28 igrača. Uz provjerene snage iz prošlih sezona tu su sada i tri pojačanja – Njegoš Vukojević, Aleksandar Makarić i mladi Darko Mitrović, koji je došao iz Srbije. Oni bi trebali dodatno pojačati konkurenciju u timu, ali i proširiti roster, što je posebno važno, jer je tim prošle polusezone imao problema zbog mnogo povreda glavnih igrača.

– Zadržali smo ekipu što je iznijela jesenji dio prvenstva i doveli smo pojačanja, tako da mogu biti zadovoljan. Takođe, u pregovorima smo sa još nekim igračima koji bi dodatno pojačali klupski roster. Plan je da se što bolje pripremimo za nastavak prvenstva, a već smo dogovorili tri pripremne utakmice. Prva je na programu već u nedjelju protiv OFK Banjaluka, što će biti odlična prilika da vidimo u kakvoj je formi ekipa – istakao je trener Rekreativa, Vladimir Jeličić.

Inače, Rekreativo je trenutno četvrti na tabeli PFL Banjaluka sa 21 bodom, šest manje od lidera Šnegotine. Između se nalaze Karanovac sa 27 bodova i Spartak 2013 sa 23. Treba podsjetiti da Rekreativo i Spartak imaju meč manje, a to je upravo njihov međusobni duel.