Više nema dileme, iz NFSBiH stigla je potvrda je da drugostepena komisija za licenciranje uskratila Željezničaru nastup u Ligi Evrope, a na mjesto “plavih” sa Grbavice uskočio je Radnik iz Bijeljine, petoplasirni tim u završenoj sezoni!

Tako će Semberija po drugi put imati predstavnika u međunaordnim takmičenjima. Radnik je već nastupao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kao pobjednik Kupa BiH, igrajući u Banjaluci svoje utakmice…

Trener  Mladen Žižović, oglasio se povodom pristigle informacije da je Radnik dobio zeleno svjetlo za izlazak u Evropu.

– Mijenjamo plan i program priprema jer smo se prilagodili pvenstvu koje dolazi. Veliki je ovo uspjeh svih u klubu. Čestitam igračima na osvojenom petom mjestu, najboljem plasmanu u Premijer ligi BiH. Činjenica je da smo drugi dio sezone završili sa samo dva poraza što dovoljno govori o našem kvalitetu. Ponovo smo potvrdili da smo respketabilan klub i ove godine, pa ćemo ovu šansu iskoristiti kako bi na dosljedan način prezentovali fudbal u BiH – rekao je  Malden Žižović.

Ova odluka obradovala je navijače i rukovodstvo tima iz Bijeljine, a generalni direktor Nebojša Tomić ističe da će čelni ljudi kluba učiniti sve kako bi se što spremnije dočekali prvi evropski susreti.

– Želim da pohvalim nadležne komisije FSBiH koje su proteklih dana trpile pritiske kako bi odluka Komisije za licenciranje bila promijenjena. Savez je još jednom pokazao dosljednost i principijelnost, pa će FK Radnik igrati kvalifikacije za Ligu Evrope. Mi smo ispoštovali sve ono što je FSBiH tražio kako bi dobili licencu i kao prvi tim poslije Željezničara na tabeli predstavljaćemo Bosnu i Hercegovinu na evropskoj sceni. Nama predstoji aktivan odmor, jer želimo što bolje da se spremimo i reprezentujemo naš fudbal. U toku pauze pokušaćemo da dovedemo nekoliko pojačanja i organizujemo mečeve na Gradskom stadionu u Banjaluci koji smo prijavili kao domaći teren za odigravanje utakmica – rekao je Tomić.