Fudbalski klub Radnik iz Bijeljine i renomirana evropska akademija “Kerver koučing”, ogranak Srbija, potpisali su jednogodišnji ugovor čija će realizacija uticati na kvalitetniji razvoj Omladinske škole bijeljinskog kluba, čime je potvrđeno nastojanje rukovodstva Radnika za unapređenje rada sa najmlađima!

Direktor Radnika Goran Janjić istakao je da su posljednjih mjesec dana intenzivno pregovarali sa “Kerverom” koji implementira svjetski priznat metod rada sa omladinskim školama fudbala.

-Radnik je dugoročno posvećen razvoju i unapređenju procesa u školi fudbala s ciljem unapređenja rada sa najmlađima, jer smo svjesni da je on u prethodnom periodu bio znatno zanemarivan – rekao je Janjić i dodao da se radi i na poboljšanju uslova rada i ispravljanju svih grešaka iz prethodnog perioda rukovođenja Klubom.

Predstavnik “Kerver koučinga“”Renato Pirša istakao je da su u Srbiji prisutni devet godina, a kompanija postoji 40 godina na svim kontinentima u 50 zemalja i edukuju trenere koji prije svega rade sa mlađim kategorijama, a nakon toga i na obuci igrača u omladinskim školama.

On je naveo da su radili sa vrhunskim klubovima u regionu kao što su Crvena zvezda, OFK Beograd, podgorička Budućnost, Dinamo iz Zagreba.

-Drago mi je da su ljudi u Radniku svesni važnosti edukacije trenera i rada sa mlađim kategorijama, što je bitno radi praćenja evropskih i svetstkih standarda u fudbalu, koji se rapidno razvijaju – rekao je Pirša i ocijenio da je područje Semberije i Republike Srpske izuzetno i posjeduje veliki broj talentovanih dječaka.

-Radnik je rasadnik talenata i jedno od najzvučnijih imena u fudbalu u Republici Srpskoj i BiH. Tu smo da pomognemo Omladinskoj školi, da im damo smernice, a trenere usmerimo na rad na sebi, pa tek onda mogu da unaprede rad sa igračima – zaključio je Pirša.

Koordinator Omladinske škole fudbala u Radniku Igor Milošević, koji je prije sedam godina bio učesnik “Kerverovog” seminara na prvom i drugom nivou, smatra da u zlatnom dobu razvoja dječaka ne treba ništa prepuštati slučaju. “Ovo je jedan od značajnih koraka na daljoj stabilizaciji Omladinske škole.

-Kroz ovaj metod želimo da najviše utičemo na razvoj vještina, odnosno tehničku obučenost igrača, njihovu brzinu i kvalitet donošenja odluka, koordinaciju pokreta i njihovo samopouzdanje – naveo je Milošević.