Nakon što je Amir Zahirović, predsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine istakao da je nezadovoljan radom komesara muške Premijer lige Zdenka Alpeze, koji nije kaznio RK Sloga iz Doboja, zbog, kako navodi, skandiranja osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, oglasio se i prvi čovjek dobojskog kluba Vojislav Rađa.

Čuo sam da su jedan ili dva gledaoca, tačnije, maloljetnika, skandirali Mladiću, nakon čega smo mi odmah reagovali i intervenisali preko razglasa. To je bio samo jedan incident u toku utakmice. Nije bilo prijave poslije utakmice. Delegat je napisao da nakon upozorenja oficijelnog spikera nije bilo problema – govori Rađa i nastavlja:

Ne znamo ko su ti ljudi. Ne vidim odgovornost kluba, jer to nismo mogli spriječiti. Ne može biti isključiva odgovornost organizatora. Mi smo sve uradili što je bilo u našoj nadležnosti. Mislili smo da se to može desiti, tražili smo savjete od Ministarstva sporta. Svaku utakmicu u posljednje vrijeme prijavljujemo kao utakmicu visokog rizika. Što se tiče organizacije i kluba, ponavljam da smo uradili sve što treba da uradi domaćinska ekipa, ali ne mogu tražiti nekoga u masi na tribinama, niti znam odakle je. Moguće je da je to neko drugi uradio namjerno da se kazni klub, ali ponavljam da smo učinili sve da se takve stvari ne dešavaju, jer politici nije mjesto na sportskim terenima.

Rađa se potom osvrnuo i na rad RSBiH.

A kad već gospodin Zahirović proziva Slogu i traži sankcije za nju, ja ću reći ako ima imalo morala, očistio bi smeće u svom dvorištu. Vjerovatno je izrevoltiran saopštenjima i postupcima UO RK Sloga nakon njegovog biranja Dragomira Šaponje na mjesto komesara Kupa BiH. Zahiroviću bi bolje bilo da pogleda šta radi i za koga glasa, a sigurno da Vojislav Rađa niti bilo ko iz RK Sloga nije uradio ništa nemoralno, riječi su nekadašnjeg selektora BiH, koji se tu nije zaustavio, te je onda dodao da je sve što se radi u RSBiH nelegalno. Bio sam među najaktivnijim kritičarima starog saveza, a Zahirović je takođe bio vrlo glasan u kritikama. Imao je te privilegije da nam dostavi razne dokumente i dosta podataka o nelegalnom radu starog saveza smo dobili od njega. Prosto nevjerovatno mi je da čovjek s kojim smo pokušali da napravimo legalan i normalan savez može da se pretvori u kameleona, koji ne zna koje je više boje. Sve što je radio od Skupštine tzv. novog RSBiH, nelegalno je. Druga skupština je napravljena mimo Statuta, Upravni odbor oformljen mimo Statuta, nijedna sjednica UO nije imala kvorum i ne znam kako misli da ovaj Savez funkcioniše u budućnosti.

Na kraju Rađa je istakao da Savez nema nikakvog utjecaja na takmičenje u Premijer ligi, te da zbog toga stvari bolje izgledaju.

Nikad bolje rukomet nije funkcionisao. Zahirović očito radi samo za reprezentaciju i za ilegalce koji su opstruirali kancelariju Saveza. Bude li strogoću trenirao na mom klubu, podnijet ću krivične prijave, jer mene to ne obavezuje što on priča. Kad bude legalno to što oni budu odlučivali na UO, onda možemo pričati o moralu i poštenju – zaključio je Rađa.