Dolaskom nove Uprave Fudbalski klub Laktaši digao se vrlo brzo iz neke letargije, u kojoj je bio posljednjih nekoliko godina. Iako sezona još uvijek nije krenula, u i oko kluba duvaju pozitivni vjetrovi, a svakako da je za to najzaslužniji direktor Igor Radeljić, čovjek od kojeg je i krenula cijela priča…..

– Krenula j nova fudbalska priča u Laktašima! Zajedno sa načelnikom Laktaša Miroslavom Bojićem i novom Upravom upustili smo se u jedan projekat koji ima i glavu i rep. Za veoma kratak vremenski period imamo jako uspješan odziv velikog broja privrednika koji žele pomoći klubu, a tu je i jedna nova pozitivna medijska slika, koja je veoma važna u pozicioniranju kluba prema strateškim ciljevima. Kada je u pitanju sportski aspekat, cilj je naravno Prva liga u naredne dvije godine, potpuna finansijska stabilizacija,, kao i ulaganje u infrastrukturu. Tu mislimo na postavljanje novih stolica, potpuno natkrivanje tribina, a u razgovoru sa predsjednikom FSRS i FSBiH Vicom Zeljkovićem i teren sa vještačkom travom trebao bi sledeće godine da dođe u Laktaše. Poslije toga na red bi došli i reflektori, kako bi i seniori, ali i svi naši omladinski pogoni imali optimalne uslove za rad – započeo je priču za naš portal Radeljić.

Ipak, pored svih nabrojanih stvari, ono što klub čini velikim i ozbiljnim, jesu takmičarski rezultati, odnosno jak igrački kadar, od kojeg se očekuje da ispuni planove Uprave.

– U ovom trenutku imamo solidnu ekipu, ali biće pojačanja! Prozivka je u nedjelju (4,. jula) u 10 časova, gdje će trener Miljan Bajić sa Stručnim štabom krenuti u pravljenje ekipe koja će u prvoj sezoni biti stabilan drugoligaš, ali ako nam se ukaže prilika i za više, zgrabićemo je! Dakle, u prvoj sezoni nećemo nametati nikakve imperative, ali siguran sam da će pravim radom, koji svaki dan provejava u klubu nama se otvoriti mnogi putevi, a tu prije svega mislim oni prvoligaški.

Igokea

U Laktašima trenutno vlada euforija kada je u pitanju fudbal. Igokea je sinonim za košarku i u Srpskoj ,ali i u regionu. Vjerujem da ćemo biti uspješni partneri, naš prevashodni cilj je da budemo fudbalski brend ovog kraja, a Laktašima kao opštini kao i Igokei sasvim sigurno neće to smetati, čak šta više. Kome ne bi bilo drago da imamo dva jaka kolektiva u dva najpopularnija sporta. Igokea to jeste, a FK Laktaši tek treba da postanu.

Vico Zeljković i Miroslav Bojić

FSRS, a potom i FSBiH je preuzeo Vico Zeljković, čovjek koji ima razumijevanja za fudbal. U kratkom vremenskom periodu podigao je ljestvicu na veoma visok nivo. Isto tako imamo načelnka Miroslava Bojića koji voli sport i ima sluha za njega, a to je veoma važno u cijeloj priči. Sigurno da FK Laktaši vidi veliki oslonac na ove dvije institucije, FSRS, ali i Opštinu Laktaši. Da se razumijemo, nećemo mi nikoga ni za šta moliti, već svojim radom i djelima, pokazati da možemo biti ozbiljni partneri u cijeloj priči.

Omladinska škola

Imamo velike planove sa omladinskom školom, koja trenutno broji 120 dječaka. Zajedno sa trenerima Mljanom Bajićem i Sašom Bursaćem napravićemo punu kontrolu mlađih kategorija, obući ih kako dolikuje, da se više nikada ne dogodi da nam djeca idu na neki turnir u dresovima Zvezde, Partizana, ili još gore Reala i Barselone. Cilj je da prikupimo dječake iz cijele naše opštine, svih sela, talenata ima, samo treba raditi. Mi želim da budemo fudbalski brend cijele regije, a bez jake omladinske škole to je gotovo nemoguće.

Petrović radi odličan posao

Škola fudbala Mladost iz Glamočana radi veliki i dobar posao. Ima dosta dječaka, tu je i kamp FK Partizana, i mi im kao klub stojimo na usluzi da taj događaj protekne na vrhunskom novuo, jer Milenko Petrović zaista radi odličan posao sa mlađim kategorijama.