Fudbalski klub Progres u nedjelju 4. jula proslavlja veliki jubilej, srebreni, 50 godina života i rada ovog kolektiva!

Nije malo, a mnogo toga je stalo u pola vijeka, jer Kneževo je uvijek bilo (ne)naruku svim režimima. Drugi su bili miljenici, a lopta se kotrljala podno Vlašića.

Posebno teško je bilo u Otadžinskom ratu, kada je jedan cijeli tim (11 fudbalera) svoje živote ostavilo na braniku otadžbine, a još jedan cijeli tim (11 fudbalera) ranjen je po ratištima Srpske. I opet je klub preživio!

Treba poslati i poruku čelnicima FSRS, je prošli sistem nije imao sluha, da li je sramota da Kneževo, sa takvim fudbalskim žrtvama nema memorijalni turnir u znak sjećanja na sve one što su dali živote, da i oni danas uživaju u blagodetima slobode upravo iz žrtve tih mladića. Pozvati još nekoliko ekipa “mučenika”, prije svih Kozaru iz Donjih Orlovaca, i položiti cvijeće na spomen bistu, i nije tako teško, samo kada se ima volje…..

Rastao je Progres, svakim danom, u svakom pogledu, krećući svoj put od “bundeslige”, sve do današnjih dana, kada je drugoligaš, i kada je upravo na jubilej napravio najveći rezultat u svojoj istoriji, osvojivši treće mjesto u drugoligaškoj konkurenciji.

A sve to obilježiće se u u nedjelju (4. jula) prvo utakmicom seniora i veterana Progresa, a onda i druženjem na rijeci Ugar gdje se očekuje oko 100 zvanica, bivših sadašnjih igrača, članova uprave, simpatizera, i svih onih kojima je Progres na srcu, a takvih nije malo…..