Do derbija još nekoliko dana, a čini se da atmosfera poprima one prave fudbalske gabarite, naelektrisana, sa brojnim “otrovnim strelicama” prema rivalu, a sve je nekako počelo komičnim penalom Vanje Ajdera u sudijskoj nadoknadi protiv Leotara (1:0). S druge strane Laktaši su pošteno odradili svoj posao na “Predgrađu”, i sada se okreću derbiju, svjesni da im u goste dolazi lider, ali i ekipa koja baš i ne pruža partije dostojne tog mjesta i renomea.

Direktor Laktaša Igor Radeljić ističe da nema odstupanja, i da će svi klupski kapaciteti biti stavljeni u službu derbija.

-Uzimajući u obzir sva dešavanja u Prvoj ligi Republike Srpske, očekujemo da Savez za predstojeći derbi Laktaša i Radnika delegira sudije iz Premijer lige BiH. S obzirom da su ovo jedine dve ekipe koje se bore za prvo mesto, samo ozbiljan pristup organizovanju ovakvog meča može zaštititi integritet lige – naglasio je Radeljić.

On ističe da ovo nije nikakav pritisak na savez, već samo dobitak za sve.

-Imamo zaista odličnu saradnju sa kanelarijom u Banjaluci i sa njenim predsjednikom Vicom Zeljkovićem, koji je rado viđen gost kod nas, ali mislimo da u ovom trenutku ovakva utakmica zaslužuje stepen više kada su ljudi u crnom u pitanju – naglasio je Radeljić.

Za goste uvijek kao i do sada doček na vrhunskom nivou.

-Radnik će vidjeti da u Laktašima stanuje fer-plej i da ćemo “rekordere” i nepobjedive” dočekati kao velikog rivala ali sa velikom dozom poštovanja. Očekujem prepun stadion, naši navijači u svjetlu svih dešavanja željni su ovakvih utakmica. Neću se baviti prognozama, ali gostima iz Bijeljine mogu samo da poručim, da su Laktaši na svom terenu favoriti protiv bilo koga, pa tako i protiv “nepobjedivih” – samouvjereno je poručio Radeljić.