Utakmica Radnik – Leotar (1:0) privukla je veliku pažnju javnosti, zbog jedanaesterca koji je svirao arbitar iz Banjaluke Vanja Ajder, i koji je direktno odlučio pobjednika ovog meča u kojem su se sastali bivši premijerligaši.

Za Ajdera, inače važi činjenica da ima “skupu tarifu”, ali da kad ojadi drugu ekipu, trebaju im mjeseci i mjeseci da se oporave. Poslije dobro odrađene blamaže u Bijeljini odlučio je da progovori za naš portal, bez obzira na sve posljedice:

-Uzeo sam 5.000 KM. Da vam kažem nešto, nema mnogo ekipa koje plaćaju takav iznos. Radnik je jedna od njih, ali moram reći da nisu ispali korektni. Dogovor je bio 10.000 KM, pola prije utakmice, a pola po odrađenom poslu. Dobio sam prvi dio, a evo, stigao sam i u Banjaluku, niko me nije kontaktirao za ostatak novca – istakao je banjalučki arbitar.

S duge strane iz Radnika imaju svoju priču. Čovjek zadužen za transakcije (ime poznato redakciji) iznio je svoj dio priče.

-Dogovor je bio ovakav. Ako sve bude u redu i mi svojim tokom dobijemo utakmicu, Ajder ima 5.000 KM. Međutim, ako nam direktno pomogne dobić još 5.000 KM. Mi smo mu platili prvi dio, a za ovaj drugi, imali smo primjedbu, zašto je čekao sudijsku nadoknadu? Pa mogao je onakav penal svirati i u prvom minutu! Kada smo mu rekli da mu je za njegov posao dovoljno i pet hiljada KM, jer ulažemo u infrastrukturu, njegov odgovor je bio: “A kakve to veze ima. Nemojte preko mojih leđa sređivati stadion”! – rekli su nam iz Bijeljine.

Ova priča dobiće i svoj nastavak, jer javnost je s pravom ogorčena na sve aktere ove lakrdije. Najbolju ocjenu dao je jedan od brojnih komentara: “U Laktašima vam neće pomoći ni četiri Ajdera”.

Danas je 1. april, Međunarodni dan šale, i ova priča je satiričnog karaktera, a akteri ako se “slučajno” poznaju, neka se bar malo zastide……