Porodica Rada Krunića, njegov matični klub Sutjeska i sugrađani ponosni su na veliki uspjeh ovog fudbalera koji je sa Fudbalskim klubom Milan osvojio titulu prvaka Italije!

Milanski rosoneri osvojili su Skudeto nakon 11 godina, a značajan doprinos dao je vezni fudbaler iz Foče, posebno u završnici prvenstva kada je bio jedan od ključnih igrača novog šampiona.

Krunić je prvi Fočak koji se okitio Skudetom, a drugi, poslije Radmila Mihajlovića, kojem je uspjelo da osvoji jednu od “liga petice”. Mihajlović je sa minhenskim Bajernom 1990. godine bio šampion Njemačke, a iste godine je osvojio i Superkup te zemlje.

Rade Krunić je karijeru počeo u Sutjesci, a zatim je nastupao za članove Superlige Srbije Donji Srem iz Pećinaca i Borac iz Čačka.

U talijanski Empoli prešao je 2015. godine, za koji je, što u Seriji A, što u Seriji B, odigrao 116 utakmica i postigao 13 golova.

Od 2019. godine, Krunić je član Milana.

Momak iz Foče sa brojem 33 na leđima u ovoj sezoni je odigrao 35 mečeva u svim takmičenjima i jednom je bio asistent. Poseban doprinos dao je u finišu sezone kada je bio starter i jedan od najboljih igrača crveno-crnih.

Milan Krunić, Radov otac, kaže da su u porodici sa velikom napetošću i nestrpljenjem pratili izuzetno uzbudljivu završnicu prvenstva i da sada, kada je sve na najljepši način završeno, ne postoje riječi kojima bi opisao radost.

– Ne znam šta da kažem, presrećan sam što je moje dijete osvojilo Skudeto. Nemam riječi da kažem koliko sam srećan, ne mogu opisati taj osjećaj. Jednostavno, presrećni smo svi, i otac i majka i sestra – priča Milan Krunić i priznaje da je i kod njega i kod supruge bilo suza radosnica.

Ponosni otac sinu je putem telefona čestitao osvajanje titulue, a za koji dan će se i vidjeti.

– Danas u Milanu ima proslavu osvajanja Skudeta i onda će krenuti za Beograd i tamo ćemo se vidjeti – kaže Krunić.

Nijedan uspjeh, pa ni ovaj, ne dolazi slučajno, a Rade je imao i predispoziciju, jer je i njegov otac bio odličan fudbaler, a igrao je za Sutjesku, Leotar i Famos.

– Bilo je mnogo odricanja, ne može se lako doći do tih visina. Naravno da bih želio da i drugi momci uspiju, a Radu je to uspjelo uz, zaista, mnogo truda i odricanja – naveo je Krunić.

Ponosni su i u Fudbalskom klubu “Sutjeska” u kojem je Krunić ponikao kao fudbaler.

Predsjednik Sutjeske Radenko Vasiljević kaže da je ovo najveći pojedinačni uspjeh nekog od fudbalera iz Foče.

On je podsjetio da su šampionske titule osvajali Radmilo Mihajlović sa Bajernom, Rade Paprica i Mladen Furtula sa Paokom i Rešad Kunovac sa Partizanom.

– Ali čini mi se niko sa toliko reprezentativnih nastupa kao Rade Krunić, sa tako zapaženom ulogom i tolikom minutažom kao što je on imao u velikom Milanu u ovoj sezoni. Jednostavno, briljantna karijera koja će se, nadam se, nastaviti i trajati. Igrati u Seriji A je velika stvar, a igrati za Milan i osvojiti Skudeto je nevjerovatan uspjeh i to nakon 11 godina je titula došla, što daje dodatni značaj svemu – rekao je Vasiljević.

On je istakao da je Radov uspjeh još veći, jer dolazi iz male sredine, te da njegovi roditeljni najbolje znaju koliko je to trnovit put.

– Mi mu od srca čestitamo i želimo da ga još dugo gledamo na najvećoj fudbalskoj sceni. NJegov uspjeh treba da je na ponos njemu i njegovim roditeljima, prije svega, ali i nama u Foči i Sutjesci gdje je započeo prve fudbalske korake – naveo je Vasiljević.

On je dodao da u ovom klubu nastavljaju da rade kvalitetno sa mladim fudbalerima te da je ovo prostor na kojem se rađaju za fudbal izuzetno talentovana djeca, podsjetivši da je kapiten futsal reprezentacije BiH Nikolina Vujadin iz Foče, a da u reprezentaciji BiH uz Rada Krunića igra i Vladan Danilović, kome je Sutjeska takođe matični klub.

– Veoma je dobro za naše mlade igrače da postoje takvi uzori, koji će ih motivisati da idu tim putem – naveo je Vasiljević.

Vasiljević priča da je Radov otac Milan Krunić, sa kojim je bio saigrač u Sutjesci, bio odličan fudbaler sa veoma dobrim fizičkim predispozicijama i da je očigledano da je svoju posvećenost sportu i radnu disciplinu uspio da prenese na svog sina.

– Roditelji su bili ključna podrška za ovakav uspjeh, a otac Milan, koji je iz sporta i fudbala, znao je kako da usmjeri svoje dijete do pravog uspjeha – zaključio je Vasiljević.

Uz Krunića i Mihajlovića, od fudbalera iz Foče, titule fudbalskih šampiona osvajali su još Rade Paprica i Mladen Furtula u solunskom Paoku, Rešad Kunovac u beogradskom Partizanu i Milan Muminović u mostarskom Zrinjskom.