Fudbaleri Željezničara slavili su u prvom meču finala Kupa BiH protiv Krupe sa 2:0. Gosti iz kanjona “Tijesno” očigledno impresionirani samim finalom nisu bili na svom nivou, što su “plavi” iskoristili i na kraju slavili, nisu primili gol, I sa velikim optimizmom putuju na revanš meč u Krupi na Vrbasu za sedam dana.

Prva prava prilika viđena je u 20. minutu. Borčeva veza je sve zakuvala, Vranješ je prošao po lijevoj strain, idealno uposlio Kajkuta, koji se ne slazi sa 2-3 metra, i prilika je otišla u nepovrat.

Željo je poveo gotovo iz ničega! Igrao se 37. Minut, gotovo iz očaja šutirao je sa 20-ak metara Zakarić, Kutić veoma lose reaguje, kratko odbija loptu na koju natrčava Zaimović i posprema je u mrežu za 1:0.

Igrao se 65. minut, Mehremić je prošao po lijevoj strani, odlično centrirao, a Grahovac se samo naklonio i glavom pospremio loptu u mrežu za velikih 2:0.

U 68. minutu opasan napad Krupe, Dujaković šutira sa ivice šesnaesterca, lopt pogađa Mehremića i odlazi nekoliko centimetara pored desne stative.

Do kraja meča nije bilo pravih prilika, Krupa je pokušala doći do gola koji bi joj otvorio vrata za nadu, a Željo se opredijelio na kontranapade, ali ostalo je 2:0.

Može li Krupa iznenediti u revanšu…..teško za očekivati, ali sportski se nadati, do kraja!!!!

ŽELJEZNIČAR – KRUPA 2:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 Zaimović (37) 2:0 Graovac (65). Stadion: Grbavica. Gledalaca: 1.000. Sudija: Dragan Petrović (Banjaluka).Pomoćnici: Damir Lazić (Brčko) i Sreten Udovičić (Prijedor). Delegat: Haris Idrizović (Konjic).Kontrolor: Muhamed Osmić (Maglaj). Žuti kartoni: Mehremić, Šabanadžović, Zakarić, Bogičević, Ramović (Željezničar), Dujaković (Krupa).  

Željezničar: Kjosevski, Kajkut (od 80. Zec), Graovac, Mehremić, Blagojević, Bogičević, Zakarić, Zajmović, Šabanadžović (od 82. Hajdarević), Vranješ (od 63. Ramović), Osmanković.

Krupa: Kutić, Makitan, Dujaković, Vukotić, Nikodijević, Mirosavljević, Nikolić, Balabanović, Aleksić, Fajić (od 46. Milanović), Marjanović (od 87. Makitan).