Iako u 39. godini, kapiten Lauša riješio je mali banjalučki derbi sa Naprijedom (2:0). Aleksandar Prtija bio je dva puta precizan sa bijele tačke, u 55, odnosno 73. minutu, što je bilo dovoljno da domaćin odnese tri vrijedna boda u ponovljenom meču petog kola na regionalnom Zapadu.

Susret je ponovljen, jer u prvobitnom terminu, prije gotovo mjesec dana, domaćin nije obezbjedio medicinskog službenika za meč, što je po pravilima bio dužan da uradi. I nakon nekog vremena čekanja, susret je prekinut, prije nego što je i počeo.

Ovaj put sastav sa Lauša ušao je veoma angažovano u susret, koji nij obilovao ljepotom, na momente je bio i grub, što pokazuje i odnos kartona, sedam žutih, i jedan crveni, ali na kraju se bolje snašao domaćin i preko Prtije dva puta je pogodio za važna tri boda Lauša.

Lauš je nakon osam kola na 12. poziciji sa sedam bodova, dok je Naprijed ostao na šestom mjestu sa 13 bodova na svom kontu.

LAUŠ – NAPRIJED 2:0 (0:0)

Strijelac: 1:0 Prtija (55, penal), 2:0 Prtija (73, penal). Stadion: FK Lauš. Gledalaca: 50. Sudija: Bojan Tomić. Pomoćnici: Darko Matarugić (oba iz Gradiške) i Radomir Petković (Banjaluka). Delegat: Dejan Vujanović (Prijedor). Žuti kartoni: Cunjak, Lukajić, Kos (Lauš), Jarić, Kremenović, Škrbić, Milošević (Naprijed). Crvenikarton: Veljko Škrbić (Naprijed) u 73. minutu.

Lauš: Stojičić, Lakić, Galić (od 90. Tamburić), Miljković (od 86. Zec), Prtija, Lukajić (od 75. Janjetović), Banjac, Dobraš, Papić, Kos (od 86. Ostojić), Cunjak.

Naprijed: Šmanja, Grabež (od 54. Novković), Jarić, Batos, Bradalo (od 82. Kerezović), Škrbić, Kuzmanović (od 46. Vukoman), Kremenović, Aljetić, Gojić, Savanović (od 46. Milošević).