Duel dva lidera drugoligaškog “Istoka” i “Zapada” u generalci pred nastavak sezone u Etno Selu Stanišići na kraju je otišao na stranu sastava iz Semberije! U dobrom meču Sloga iz Gornjeg Crnjelova savladala je Alfa Modriču sa 3:1.

Bila je to odlična fudbalska predstava u kojoj je slavio tim sa „Istoka“, ali prštalo je na sve strane, viđen je dopadljiv fudbal.

Modričani su poveli već u drugom minutu golom Tadića, ali semberci su do 20. minuta preokrenuli rezultat preko Đurića, da bi u nastavku susreta u strijelce se upisao i Dragiša Komarčević.

Trener u Stručnom štabu Sloge Dalibor Kapikul bio je zadovoljan prikazanim:

-Peta kontrolna utakmica i peta pobjeda, a sve ekipe bile su iz većeg ranga takmičenja, izuzev Modriče koja je isto lider svoje lige. Moramo biti objektivni pa reći da su modričani bili i najbolji i najteži rival, odlična provjera, i za njih i za nas. Mi ulazimo maksimlano spremni u nastavak prvenstva, koji iskreno smatramo kao nekom pripremom za prvoligaško društvo, ali opuštanja neće biti – poručio je Kapikul.

S druge strane nije bilo niti pretjeanog nezadovoljstvo u redovima Alfa Modriče.

-Nisam nezadovoljan igrom, ovo je duel ekipa iz višeg ranga takmičenja. Mislim da je rezultar previsok, jr imali smo veliki broj prilika ali pripremne su utakmice, brzo će se to zaboraviti. Spremno smo, malo škripi realizacija, ali vjerujem da ćemo je popraviti kad bude bilo najpotrebnije – rekao je Drago Svitlica, trener Alfa Modriče.

Sloga proljeće počinje lokalnim semberskim derbijem sa Proleterom iz Dvorova, a slično čeka i Alfa Modriču koja u posavskom derbiju dočekuje šamački Borac.

SLOGA (GC) – ALFA MODRIČA 3:1 (2:1)

Strijelci: 0:1 Tadić (2), 1:1 Đurić (12), 2:1 Đurić (20), 3:1 Komarčević (62).

Sloga (GC): Bodiroga, Trifković, Marković, Klasanović, Mićić, Janjić, Sakan, Delić, Đurić, Karaman, Komarčević. Još su igrali: S. Panić, Simikić, Lazić, Dupor.

Alfa Modriča: Tripić, R. Prljeta, Lazareski, Kojić, N. Ilić, Trifković, Damjanović, N. Prljeta, Tadić, Purić, Šuka. Još su igrali: Maslić, Zlatković, Pejić.