Bilo bi teško naći riječi, kojima bi se opiso trijumf Borca na startu m:tel Premijer lige BiH. Sparno vrijeme, problemi Mladosti sa virusok korona, poraz u generalci na “Marakani”, kao da nisu doticali momke u prelijepim “Kelme” dresovima, jer igrali su onako kako se to od njih očekuje. Na kraju 6:0!

Za koplje bolje od protivnika!

Već u 2. minutu Ziljkić je nagovijestio rapsodiju, a prvi gol dolazi u 9. minutu. Povukao je Marko Jovanović, i odlučio se na udarac sa 17-18 metara, lopta je nekoga malo zakačila od gostujućih fudbalera, dovoljno da malo promjeni smjer i golmana Bukvića za 1:0.

Osam minuta kasnije Jovo Lukić nesebićno asistira Stojanu Vranješu i već je 2:0 za “crveno-plave”. A u 32. minutu prelijep pogodak Vladana Danilovića, koji sa 40 metara primjećue malo istrčalog Bukvića, slijedi lob, lopta pogađa prečku, i onda u leđa golmana Mladosti koji se vraćao na gol i završava u mreži za 3:0.

Sjajno poluvrijeme Borca zaokružio je Almedin Ziljkić, rezentnim udarcem sa 8-9 metara za 4:0, a moglo je biti i još pogodaka…..

U nastavku nešto mirniji tempo, Borac je igrao koliko treba, a u strijelce se upisao i Goran Zakarić, asistirao je Saša Kajkut ,a isti igrač ponovo trese mrežu nemoćnog Bukvića i u 86. minutu, i to lijepo iz voleja, nečekajući da lopta padne na zemlju. Kad ide, onda sve ide!

Na kraju Borac je uputio 25 udaraca na gol protivnika, od čega 10 u okvir gola, pobjeda čistija nego ikada!

Nema sumnje da evropski apetiti rastu, a sledećeg vikenda Borac je ponovo domaćin, na Gradski stiže Sloboda, prilika da s uknjiži maksimalnih 6 bodova….

BORAC – MLADOST 5:0 (4:0)

Strijelci: 1:0 Jovanović (9), 2:0 Vranješ (17), 3:0 Danilović (32), 4:0 Ziljkić (44), 5:0 Zakarić (74), 6:0 Zakarić (86). Stadion: Gradski, igrano bez prisustva publike. Sudija: Frano Jelić (Široki Brijeg). Pomoćnici: Marko Maksimović (Modriča) i Almir Kadić (Sarajevo). Delegat: Lazar Martinović. Kontrolor: Ermin Halilagić (Sarajevo). Žuti kartoni: Danilović (Borac), Mirkov, Mujarić, Nikolić (Mladost).

Borac: Pavlović, Jovanović, Danilović (od 68. Kajkut), Dujaković (od 60. Vojnović), Brtan (od 60. Radulović), Subić (od 30. Kujundžić), Lukić (od 72. Marković), Vranješ, Milojević, Ziljkić, Zakarić. Trener: Vlado Jagodić.

Mladost: Bukvić, Duraković, Vazda (od 62. Mašić), Hadžić, Hiroš, Mirkov (od 57. Biber), Mujarić (od 62. Marić), Kovač, Mahmić, Nikolić, Begić (Hadžić). Trener: Fahrudin Šolbić.