Vladan Danilović i Nemanja Janičić su na izlaznim vratima Gradskog stadiona. U Borac ovih dana stižu Boban Georgijev i Marin Ljubičić, dok Jovo Lukić i Bojan Marković nisu ispunili očekivanja trenera Vlade Jagodića. Aleksandar Subić pokazao da je povreda prošlost, dok Mamodu Žalou poslije potpisivanja ugovora ne pokazuje više srčanost i požrtvovanost na treninzima, kao ranije.

Ovo su samo neke od stvari koje se dešavaju u Platonovoj i to poslije pobjede nad Krupom od 3:1, kojom su Banjalučani preuzeli lidersku poziciju u m:tel Premijer ligi BiH.

– Od ranije je poznato da će Danilović otići iz kluba čim budemo eliminisani iz Evrope, dok Janičić nije na vrijeme reagovao kada sam mu pokazao da ide na zagrijavanje, jer je Marko Jovanović tražio da bude zamijenjen. Jednostavno je nesportski reagovao, a u narednim danima odlučićemo o njegovom statusu. Ovakve stvari ne smiju da se dešavaju, jer su svi igrači Borca i te kako dobro plaćeni za ono što rade – naglasio je Jagodić.

Već ranije se pominjalo da će u reprezentativnoj pauzi redove “crveno-plavih” pojačati provjerena imena.

– U završnim smo pregovorima sa krilnim napadačem Makedoncem Georgijevim, dok  bi konačno trebalo da se realizuje i dolazak hrvatskog internacionalca Ljubičića. Naravno prije potpisivanja ugovora moraće da odrade sve potrebne provjere, od psihofizičkih testova, do testova na virus korona. Tek kada se uvjerimo u njihove sposobnosti postaće naši članovi – istakao je Jagodić.

Meč sa Krupom, koji je Borcu donio lidersku poziciju, bio je prilika pojedinim igračima da pokažu da su zreli za prvi tim.

– Lukić i Marković to nisu opravdali. Lukić je u prvom poluvremenu morao daleko više da pokaže, a pokazao je neočekivano previše nervoze i zato sam ga zamijenio na poluvremenu. Međutim, kao bolje rješenje se nije pokazao ni Marković, koji je ušao u nastavku susreta. Shvatam da su mladi igrači, ali moraju daleko više da daju. Posebna priča je Žalou, koji otkako je potpisao ugovor kao da je pao sa neba. Ne pruža ni blizu ono što je pružao do sada. Mora da shvati da je igrač iz inostranstva i da mora da svoju igru i zalaganje podigne na viši nivo – rekao je Jagodić.

Praktično debije protiv Krupe imali su Brazilac Kruz i posljednje pojačanje Borca Miloš Borovčanin, a poslije povrede zaigrao je i Aleksandar Subić.

– Pošto se radi o mladim igračima zadovoljan sam angažmanom Kruza i Borovčanina, a Subić je odigrao skoro cijelu utakmicu i pokazao koliko će vrijedjeti ovoj ekipi kada se potpuno oporavi. Pred nama je pauza, koju moramo dobro iskoristiti, jer nas poslije nje očekuju velika iskušenja – dodao je Jagodić.

“Glas Srpske”