U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti sunčano i ugodno toplo vrijeme, uz temperaturu i do 20 stepeni Celzijusovih.
Ujutru malo do umjereno oblačno, prohladno, a u planinama hladno. Na istoku malo više oblaka.

Tokom dana biće sunčano i toplije, uz temperaturu iznad prosjeka za ovo doba godine, saopšteno je iz Republičkog hidromeetorološkog zavoda.

Duvaće slab jugozapadni vjetar, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 12 do 17, lokalno na sjeveru oko 20, na planinama na istoku od osam stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Bjelašnica i Sokolac minus sedam stepeni Celzijusovih, Drvar minus šest, Čemerno, Šipovo i Rudo minus pet, Han Pijesak, Foča i Višegrad minus četiri, Zenica, Gacko, Bileća, Drinić i Ribnik minus tri, Sarajevo, Tuzla, Banjaluka, Mrkonjić Grad, Gradiška, Novi Grad, Srebrenica, Doboj i Prijedor minus dva, Krupa na Uni minus jedan, Bijeljina nula, Mlječanica i Zvornik jedan i Trebinje tri, Mostar četiri i Neum šest stepeni Celzijusovih.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozi se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.
U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar” Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, pa vozače iz AMS upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na auto-putu Gradiška-Banjaluka izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja koji se na mjestu izvođenja radova odvija dvosmjerno.

Saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka i dalje je obustavljen u mjestu Dabrac zbog vidljivih pukotina na kosinama usjeka i povećane opasnosti od novih odrona na kolovoz.

Saobraćaj je preusmjeren na alternativni putni pravac Srpske Toplice-Čađavica preko Manjače.

Na ovom magistralnom putu u toku je i sanacija klizišta.

Zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Klašnice dva-Šargovac.

Režim u odvijanju saobraćaja zbog radova izmijenjen je na dionicama magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš.

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Završeni su radovi na izgradnji kanalizacije na dijelu magistralnog puta kroz grad Bijeljinu, ali se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija isključivo obilaznicom.

Izmjene u odvijanju saobraćaja najavljene su na dionici regionalnog puta Obudovac-Lončari zbog izgradnje pješačke staze.

U toku je izgradnja trotoara na regionalnom putu Derviši-Klašnice dva, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod “NIS petrol” pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Zbog klizišta, jednom saobraćajnom trakom naizmjenično saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog klizišta u rejonu Čelića.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na dionici magistralnog puta Novi Travnik-Bugojno u Federaciji BiH zbog rekonstrukcije mosta zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od sedam tona ukupne mase.

Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, a zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.