Derbi susret između Krupe i Željezničara privukao je rekordan broj gledalaca na sportsko izdanje u Krupi na Vrbasu. Preko 2.000 gledalaca, od čega barem 500 gostujućih prisustvovalo je pobjedi “plavih” s Grbavice. Opšti je utisak da su akteri na terenu ostali dužni navijačima, pogotovo domaći tim, koji desetkovan kartonima nije niti jednom ozbiljnije zaprijetio golu Kjosevskog. Ambijent fantastičan, fudbalska predstava ispodprosječna, a ono što će se pamtiti jeste da su tri boda otišla za Sarajevo.

U sedmom minutu velika prilika za goste. Zakarić je centrirao sa lijeve strane, Miroslav Stevanović je zahvatio loptu na 4- 5 metara od gola Kutića, ali lopta pogađa prečku. Željo prijeti i u 13 minutu, kada Siniša Stevanović poteže sa 2 metara, ali Kutić paradom sprečava najgore.

Sve ostalo u prvih 45 minuta proteklo je u igri između dva šesnaesterca ,uz opasku da je lopta više bila u posjedu fudbalera iz Sarajeva.

I u nastavku susreta ista slika na terenu. Igraose 64. minut, kada su gosti došli do prednosti. Zakarić je centrirao, a Lendrić je sa tri metra pokupio loptu ispred neopreznog Kutića i zakuco je u mrežu za 0:1.

Ni poslije vodstva Želje ništa se nije mijenjalo na terenu. Dobru priliku da udupla vodstvo Želje imao je Zajko Zeba u 73. minutu, ali njegov pokušaj iz slobodnog udarca zaustavio se na prečki Kutićevog gola.

KRUPA – ŽELJEZNIČAR 0:1 (0:0)

Strijelci: 0:1 Lendrić (64). Stadion: FK Krupa. Gledalaca: 2.000. Sudija: Elvis Mijić (Banovići). Pomoćnici: Radislav Kačavenda (Gradiška) i Amer Macić (Mostar). Delegat: Mile Mandić (Kozarska Dubica). Žuti kartoni: Dujaković, Milanović, Aleksić (Krupa).

Krupa: Kutić 6, Maksimović 6, Redžić 6 (od 77. Savić -), Ljubenović 6,5, Dujaković 6,5, Vuković 6 (od 66. Mirković -), Milutinović 6, Vukotić 6,5, Čomor 6,5, Aleksić 6, Milanović 6 (od 84. Šamara).

Željezničar: Kjosevski -, S. Stevanović 6,5, Kerla 7, Marković, Blagojević (od 86. Hasanović -), Bogičević 6,5, Zakarić 7, Stojanović 7, Zeba 7 (od 76. Bekrić -), Lendrić 7, M. Stevanović 7 (od 79. Musa -).

Igrač utakmice: Goran Zakarić (Željezničar).