I u četvrtom kontrolnom meču fudbaleri Borca ostvarili su trijumf, a nakon BSK-a (3:0), Slobode iz Novog Grada (7:0), te Slobode iz Mrkonjić Grada (5:1), na vještačkoj travi pomoćnog terena Gradskog stadiona savladana je i Zvijezda iz Gradačca – 3:2.

Već u četvrtom minutu mrežu gostiju zatresao je kapiten Boris Raspudić, ali je do odlaska na odmor Federalni prvoligaš je uspio, i pored činjenice da je Borac imao kontrolu igre, da dođe do preokreta. Golove za vođstvo Zvijezde postigli su Ermin Huseinbašić u 34, te Obren Cvijanović u 44. minutu.

U nastavku je strateg Banjalučana napravio nekoliko izmjenaali se do finiša ništa nije promijenilo. Borac je imao inicijativu, diktirao tempo, ali nije uspijevao da dođe do gola rivala. A onda je na scenu stupio Gedeon Guzina koji je u samo šezdesetak sekundi uspio da dva puta matira Emira Prljaču i postavi konačnih 3:2.

BORAC – ZVIJEZDA 3:2 (1:2)

Strijelci: 1:0 Raspudić (4), 1:1 Huseinbašić (34), 1:2 Cvijanović (44), 2:2 Guzina (82), 3:2 Guzina (83). Pomoćni teren Gradskog stadiona. Gledalaca: 100. Sudija: Dragan Mejakić (Banjaluka).

BORAC: Trkulja, Erić, Ojdanić, Raspudić, Dujaković, Radulović, V. Danilović, Radoja, Delić, Đorđević, Kunić. Još su igrali: Burazor, Guzina, Zekanović, Suzuki. Trener: Vule Trivunović.

ZVIJEZDA: Kolak, Brčkalić, Devedžić, Petrić, Cvijanović, Doljančić, Hevešević, Glišić, Mujagić, Huseinbašić, Konjhodžić. Još su igrali: Prljača, Mujčić, Damjanović, Hadžić, Muratović, Salibašić. Trener: Bojan Magazin.