Prnjavorska policija traga za, po iskazu vlasnika, dvojicom osumnjičenih Prnjavorčana koji su pod okriljem mraka u Ulici Miloša Todića zapalili automobil Mehmeda Odobašića, vlasnika kafane “Ograde”. Vlasnik kaže da je za paljevinu automobile policiji prijavio dvojicu sugrađana, od kojih mu je jedan od njih istog dana tražio novac za zajam.

“Polo” je planuo u ponedjeljak uveče oko 21.30, nadomak kafane, tržnice i, srećom, samo stotinak metara udaljene vatrogasne jedinice, čiji su pripadnici ekspresno ugasili požar na automobilu. Ipak, prema riječima vlasnika pričinjena je materijalna šteta od 4.000 KM, a prava je sreća da niko nije povrijeđen kao i da vatra nije zahvatila okolne kuće i vozila.

Da se automobil pretvara u buktinju prva je uočila konobarica kroz prozor kafane.

U prvi mah je, kaže, pomislila je da se djeca igraju vatrom. Ali, da je đavo odnio šalu shvatila je kada je jedan od dvojice mladića sa kapuljačom na glavi bacio zapaljenu krpu na automobil, koji je planuo.

Odobašić tvrdi da je jedan od dvojice palitelja, koje je kako kaže prepoznao, u više navrata tokom dana od njega tražio novac na zajam.

– I ranije sam mu pozajmljivao, ali nisam ga mogao ubijediti da nemam novca. Prvo je, telefonom, tražio 1.000 maraka, pa 300, da bi na kraju “spao” na 100 maraka. Bilo mi je sumnjivo kada je povikao “E, je l’ nemaš?…”. Požurio sam iz kuće u kafanu, da nju, eventualno ne bi zapalio, ali je ubrzo planuo automobil kojim sam se dovezao – ispričao nam je šokirani vlasnik.

“Večernje novosti”