I dok su seniori Borca vojevali u Beču, Prnjavor je bio epicentar fudbala u Republici Srpskoj!

Naime, ovaj grad i FK Ljubić bili su domaćini veoma zanimljivom susretu, u kojem su nastupili kadeti Crvene zvezde, banjalučkog Borca i domaćina Ljubića! Riječ je o momcima 2008. godište, pred kojima su sasvim sigurno veliki domaeti, ali još uvijek mladi da se igraju lopte…..

U prvom meču pravi derbi, duel Crvene zvezde i Borca, i baš kao prije 35 godina u seniorskom finalu Kupa Jugolavije, slavili su i sada Banjalučani (1:0), a strijelac pogotka bio je Blagojević iz kaznenog udarca.

U drugom meču Zvezda je bila bolja od Ljubića (8:0), ali domaćin je uživao na terenu stadiona “SC Siniša Peulić”, što imaju priliku da igraju sa “crveno-bijelim” vršnjacima.

Utakmice je pratio i gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš, koji je kao po običaju rado vien gost na svim sportskim priredbama. Tomaš je kao po običaju goste iz Beograda, ali i ostale ekipe častio poklonima, da se sjećaju ovog susreta i Prnjavora….U ovom malom fudbalskom spektaklu veila zahvalnost za dobro obavljen posao ide i na adresu prvog čovjeka FK Ljubić i GFS Prnjavor Zorana Deketa, koji je prepoznao značaj ulaganja u omladinski fudbal, kao nešto što ostaje generacijama koje dolaze….

Sve u svemu, bilo je lijepo u Prnjavoru, uz želju i nadu da ćemo ovakvih susreta gledati što više i što češće……