Ekspedicija iz Prijedora, koju su predvodili fudbaleri i članovi ekipe Brzi zajedno sa šefom Stručnog štaba Stojanom Janjetovićem, imala je nezaboravan dan u Srbiji, tačnije sroskoj prestonici Beogradu, gdje su zdušno bodrili “orlove” na putu ka Mundijalu u sudaru sa Azerbejdžanom (3:1).

Ekpediciju je činilo 30 “odabranih”sput” odigrali i prvu međunarodnu utakmicu u svojoj istoriji, a rival je bio ČSK iz Čelareva, član Vojvođanske lige grupa Sjever. Iako je rezultat bio potpuno u drugom planu, treba napomenuti da je domaćin slavio rezultatom 3:0 (Slobodan Krstanović, Jovan Milanov i Antonio Nikolaš).

Razmjenjeni su i pokloni, a dogovoren je i revanš u Prijedoru na proljeće.

Ovo su i sastavi koji će ostati upisani u istoriji tima iz Prijedora, a duel je vodio arbitar iz Gložana Ljudovik Dudok: (Gložan).

FK ČSK: D. Ćulibrk, Dražić, A. Jovanić, Mandić, Pavlov, D. Jovanić, Saračević, Krstanović, Marković, Pavlović, Antunović. Još su igrali: N. Ćulibrk, Nemet, Nikolaš, Srnka, Milanov, Lajišić, Eror, Nikolić. Trener: Darko Sekulović.

FK Brzi: Vučenović, Dr. Topić, De. Topić, Čanković, Krneta, Bilbija, Dobraš, Janjetović, Đuričić, Stojančić, Jović. Još su igrali: Zdjelar, Savić, Despotović, Mi. Stanković, Mil. Stanković, Mrđan, Lužija. Trener: Stojan Janjetović.

Poslije toga žurilo se na “srpsku” Marakanu. Nisu se štedjela grla, dlanovi, bio je tu i veliki transparent, koji svjedoči o ljubavi Prijedročana prema matici. Kasnu u noć krenulo se kući, prema Prijedoru, umorni, ali srećni što su jednu misiju uspješno završili. “Orlovi” su ih obradovali pobjedom, a oni su obećali da će biti svaki dan bolji. Brzi i Stojan ruku pod ruku….