Da će 24. Božićno-novogišnji  fudbalski turnir „DOBOJ 2018“  nadmašiti po broju učesnika sve dosdašnje, pokazuje i činjenica da je na adresu GFS Doboj, organizatora velike sportske manufestacije, već  pristigao veliki  broj prijava ekipa,  kako iz RS i Federacije BiH, tako i iz Srbije i Hrvatske.

– Organizacioni odbor turnira održao je dvije sjednice na kojima su imenovane komisije i postavljeni zadaci  vezani za organizaciju ove velike fudbalske manifestacije. Utvrđene su propozicije, a poseban akcenat dat je na rad službenih lica i sudija kako bi se omogućilo fer i sportsko ponašanje učesnika 24. Božićno-novogodišnjeg turnira koji će se odvijati od 2. do 13. januara naredne godine. Donesena je odluka da se i takmiče ekipe svih uzrasta, odnosno od pjetlića do seniora u muškoj konkurenciji, a u ženskoj seniorske selekcije. Kotizacija za takmičarske ekipe ostala je na ranijem nivou, a fond nagrda ovaj put je 20.000,00 KM . Rok prijave za sve omladinske selekcije, pjetliće, pionire, juniore i kadete je 31. decembar do 12 časova, kada će biti i žrijebanje a za seniore, veterane i ženske ekipe 5. januara 2018. takođe do 12 časova, naglašava Zlatko Spasojević, predsjednik Organizacionog odbora.

Nakon oglašavanja u GFS Doboj već su počele da pristižu prijave, a najveći broj je omladinskih selekcija iz RS, FBiH a stigle su i dvije prijave iz Srbije i jedna iz Hrvatske.

– Vjerujem da će na turniru učestvovati  daleko veći broj ekipa i da će premašiti cifru od stotinu, a to znači da će prošlogodišnji broj od 96 ekipa biti premašen. U svakom slučaju nastojaćemo da budemo dobri domaćini i organizatori ovakog  velikkog   futsal takmičenja koje se održava po pravilima FIFA organizacije, naglašava Spasojević.

Prijave ekipa obavljaju se preko Gradskog fudbalskog saveza Doboj, a generalni pokrovitelj manifestacije je gradonačelnik Doboja Obren Petrović.

                                                                                                                                       S. Babić