Željezničar Sport team već godinama unazad spada u najbolje fudbalske kolektive u radu sa mlađim kategorijama. Red, rad i disciplina uz solidne uslove koji su stvoreni prvo u balonu kod Rebrovačke crkve, a potom i na “Predgrađu”, gdje u Banjaluci prije sedam godina postavljena prva vještačka podloga, od ovog kolektiva stvorili su brend.

Ali nije uvijek sve tako ni bajno, to najbolje znaju oni koji vuku Željinu lokomotivu naprijed.

Za sve ovo vrijeme nije se dogodilo da se ne održi trening, pa makar bili i nemogući uslovi. Vremenske (ne)prilike nisu nikakvo opravdanje, a radilo se i kad se nije smjelo u vrijeme korone. Podjeli se jedno godište na 5-6 grupa, i tako ukrug, po mraku, u tišini, da zlobnici ne vide. Kiša, snijeg, nikada nisu bili problem, ako je baš, baš nemoguće izaći na teren, dječaci se okupe u prostorijama i odradi se predavanje iz pravila fudbalske igre, taktike, ukazivanja prve pomoći. Sve može, osim onoga našeg: “Sutra ćemo”!

Tako je i kad je snijeg ovog vikenda zabijelio Banjaluku, pa i “Predgrađe”. Nema prekida, djeca su radosna izašla na teren uz parolu: Snijeg je fudbalska radost!

I dok tako razmišljaju, neće biti zime na “Predgrađu”, stižu neki novi klinci, koji će zamjeniti one starije, i koji će se radovati treningu, utakmici…