Utakmica posljednjeg kola Područne lige Modriča – Šamac, grupa B, u Gajevima, između domaće Crvene zvijezde i Budućnosti iz Gornje Slatine prekinuta je u 85. minutu, kako je navedeno u izvještaju, zbog toga što je gostujući fudbaler Petar Todorović udario sudiju Šenana Baltića iz Modriče po ruci, a onda ga rukom gurnuo u predjelu lica.

Disciplinski sudija PFS Doboj je, nakon sprovedenog postupka, donio odluku, kojom je Todorović kažnjen zabranom igranja na 6 utakmica i novčanom kaznom od 300 maraka.

Međutim, Fudbalski klub “Budućnost” se ne miri sa ovim, pa su uputili žalbu Apelacionoj komisiji PFS Doboj na odluku Disciplinskog sudije, te proslijedili svoje saopštenje, u kojem navode da su nezadovoljni odlukom Disciplinskog sudije i traže da se kazna preinači i da se naloži da se utakmica ponovo odigra, jer je sudio samo jedan sudija, što je kršenje Pravila fudbalske igre. Zbog flagrantnog kršenja PFI oni su izričiti da se kazne i: Joco Radić, komesar za suđenje ove lige i Dejan Stojanović, komesar za takmičenje, Mićo Blagojević, delegat utakmice i Miroslav Mirić, kontrolor na navedenoj utakmici.

U Budućnosti su jasni u svom stavu, da dok se navedeni ne kazne i nezakaže nova utakmica, neće igrati planirani baraž sa ekipom Dobor iz Modriče, za popunu Regionalne lige RS, grupa “centar” i da neće početi narednu sezonu.

Uz sve ovo, najavljuju da će pokrenuti i peticiju i uputiti je svim klubovima Područne lige Modriča – Šamac, da se ne počne naredna sezone, ako se zahtjevi ne ispune.

Na kraju konstatuju da se fudbal igra zbog publike i druženja, a ne zbog sudija, čija većina dođe da uzme pare, a da neki od njih ne znaju ni pravila fudbalske igre, naglašavaju u saopštenju iz FK “Budućnost” iz Gornje Slatine.