Odavno Trofejna sala na banjalučkom Gradskom stadionu nije bila punija novinarima nego danas na zvaničnom predstavljanju Nenada Lalatovića na klupi Borca. Novi trener Borca istakao je da cilj osvajanje bar jednog trofeja u nadolazećoj sezoni.

– Veliko hvala ljudima u klubu na povjerenju. Dogovorili smo se za pet minuta jer je i moja želja bila da dođem i da se okušam u ovoj ligi. Iste uslove kakve sam imao u Srbiji imam i ovdje, nisam dizao cijenu. Želja mi je bila da radim u Banjaluci u Republici Srpskoj. Imam energiju ali i znanje, volim ovaj posao, a što sam shvatio da je ovo kvalitetna liga u kojoj može svako svakog da pobijedi, a ne kao u Srbiji da Zvezda i Partizan uzmu po 100 bodova. Ne zanima me nacionalnost, sve ljude poštujem i cijenim i tako će biti i u budućnosti. Došao sam da sa mojim Borcem pokušam da osvojim bar jedan od dva trofeja, rekao je Lalatović na početku.

Dobrodošlicu novom treneru poželjeli su prvi čovjek kluba Stojan Malbašić, kao i potpredsjednik Bogoljub Zeljković.

– Drago nam je da nam se želja ispunila, Nenad Lalatović je bio naša velika želja još prije dvije godine. Moram da se zahvalim i Vladi Republike Srpske i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji su nam omogućili sredstva da imamo trenera koji je vodio velike klubove. Naša želja je da dobre rezultate i igre u tim klubovima ponovi i u Borcu. Nama je potrebna ta energija i nadam se da ćemo ostvariti ciljeve, optimista je Malbašić.

Dolazak Lalatovića pokazuje ambicije našeg kluba.

– Već tri godine dogovoramo dolazak sa Lalatovićem. Prvi put kada smo pričali obećao nam je da će da bude trener Borca. Ambicije su napad na trofeje i što bolji rezultat u Evropi. Dolazak Lalatovića je dokaz da ozbiljno radimo. Rezultati ne dolaze preko noći, potrebno je vrijeme a gospodin Lalatović će imati svu podršku i uslove, kazao je Zeljković.

NOVI TRENER BORCA IZVRŠIO PROZIVKU I ODRADIO PRVI TRENING SA EKIPOM

Pola sata nakon zvaničnog predstavljanja, Nenad Lalatović je izvršio prozivku igrača. Novom treneru Borca javio se 21. igrač. Bojan Pavlović, Strahinja Bošnjak, Aleksandar Vojnović, Aleksandar Subić, Amar Begić, Dejan Meleg, Jovo Lukić, Obren Cvijanović, Donald Mols, Dino Ćorić, Filip Račić, David Čavić, Savo Sušić, Ivan Grgić, Marko Kujundžić, Đorđe Milojević, Nikola Lakić, Nikola Andrić, Marko Brkić, David Vuković i Luka Kulenović. Benjamin Tatar dolazi sutra u Banjaluku, dok reprezentativne obaveze imaju: Nikola Ćetković, Luka Damjanović, Srđan Janjetović, Enver Kulašin, Dejan Popara.

Ekipa je odmah odradila i prvi, laganiji trening, a već od sutra igrači će imati po dva treninga. Iduće sedmice Borčeva ekspedicija seli se na pripreme u Sloveniju, tačnije mjesto Zreče.

Debi na klupi Borca Nenad Lalatović će imati protiv Vojvodine 20. juna u prvoj prijateljskoj utakmici u Sloveniji, a zatim slijede okršaji sa Celjem, Goricom i najvjerovatnije Rijekom.