Derbi duel Prve lige Republike Srpske između Krupe i Rudar Prijedora privukao je na tribine veliki broj ljubitelja fudbala, ali i sportskih radnika, menadžera, fudbalera, trenera….

Među njima našao se i vrh Fudbalskog saveza Republike Srpske, koji je predvodio predsjednik Vico Zeljković.

– Pa, naravno da ću gledati derbi, čega sam ja onda predsjednik, ako neću gledati ono najbolje što ima Prva liga Republike Srpske. I neću samo biti u Krupi. Nastojaću svaki vikend da budem negdje na stadionu širom Srpske, tamo gdje je to najpotrebnije, tamo gdje očekujemo praznik fudbala. Dakle, rukovodstvo FSRS biće prisutno na svim rangovima takmičenja, jer sve je to naše – istakao je Vico Zeljković.

S druge strane, zadovoljstvo posjetom vrha FSRS bio je zadovoljan i čelni čovjek Krupe Draško Ilić.

– Hvala Zeljkoviću, što nas je posjetio. Ovo je prvi put u istoriji FK Krupa da našoj utakmici prisustvuje predsjednik FSRS! Naravno, ako izuzmemo jedno finale Kupa kada se morao pojaviti po službenoj dužnosti, aigrali smo velikih utakmica ovdje, bili šampioni Srpske, borili se za Evropu, nikada se niko nije udostojio da nas posjeti. Mi jesmo mala sredina i mali klub, ali i te kako znamo cijeniti ovakve poteze – naglasio je Ilić.

Kako smo nezvanično saznali, u razgovoru koji je uslijedio između čelnika saveza i Krupe, Zeljković je obećao pomoć kako FSRS, tako i resursa Borca, kako bi Krupa dobila licencu za nastup u Premijer ligi BiH.