Kako se bliži kraj fudbalskog šampionata Srpske, sve je više čudnih odluka, bolje reći nelogičnih delegiranja sudija i kontrolora, posebno za četiri vodeće ekipe: Krupu, Slobodu, Slogu i Zvijezdu 09, koje imaju ambicije za plasman među premijerligaše BiH naredne sezone.

Sudijska komisija na čelu sa Duškom Vujičićem u posljednja 2-3 kola, počela je da, u najmanju ruku da se “čudno” ponaša.

Krenućemo od upravo delegiranog kola.

Na utakmici Zvijezda 09 – Sloboda Komisija skida sa tog meča kontrolora Dragana Vasiljevića iz PFS Doboj, jer je iz istog saveza kao i Sloga. Delegat utakmice Siniša Đurić iz Petrova je ostao, iako je i on iz PFS Doboj.

Na utakmici Sloga – Krupa Kontrolor je Duško Pekija iz Prijedora, odnosno PFS Prijedor iz kojeg je i Sloboda iz Novog Grada, ali nije zamijenjen, kao njegov kolega Vasiljević.

Ono što je zanimljivo, kada se pogledaju delegiranja, da u zadnja dva kola Slogi iz Doboja sude isključivo sudije iz PFS Bijeljina, a Zvijezda 09 pripada tom savezu. Interesantno je da je drugi pomoćnik, na utakmici prošlog kola, Kozara – Sloga (2:3) poništio regularan pogodak Dobojlija, kod rezultata 2:1, pa je za to dobio 7,9. Slučajno ili ne?

Gdje je sudija Dragan Todić iz Doboja, jedan od naših najperspektivnijih sudija, koji ne sudi već pet kola?

Na žalost, brojni slučajevi nam govore, da za neke klubove važe pravila da ne budu iz istog saveza službena lica, a opet za neke ne važe. Da li Sudijska komisija i njen čelnik Duško Vujičić, to rade namjerno ili ne, prepuštamo Vama čitaocima da ocijene.

Da li trebamo dozvoliti da nam šampiona Srpske određuju ljudi u crnom i oni koji ih delegiraju ili to treba da bude zeleni teren?