Drugoligaške bitke se zahuktavaju, a jedna od onih koja najviše pažnje privlači ovog vikenda svakako jeste duel na “Šljunkari”, gdje će Karanovac ugostiti šamački Borac. Domaćin silno motivisan odličnim startom i tri vezane pobjede, a gosti iz Posavine takođe u seriji, ipak nešto manjoj, od dvije pobjede, ali sa neskrivenim ambicijama kada je u pitanju ovaj rang takmičenja. Sve su to aduti da bi u subotu od 17 časova na obalama Vrbasa mogli gledati i te kako zanimljivu fudbalsku predstavu.

-Sigurno da nam prija liderska pozicija na kojoj se trenutno nalazimo. Devet osvojenih bodova u prva tri kola samo je pokazatelj jednog dobrog kontinuiranog rada u klubu koji se mora naplatiti. U goste nam dolazi Borac iz Šamca, kojem prepuštamo ulogu favorita, jer se radi o klubu sa bogatom tradicijom koji ove godine slavi 100 godina postojanja i biće nam zaista drago ugostiti i ukrstiti “koplja” sa klubom kao što je Borac. Ne opterećujemo se najvišim dometima, želimo samo igrati što ljepši fudbal, i naravno svaku utakmicu ići na pobjedu, pa dokle stignemo – kaže Nebojša  Anđelić, direktor najprijatnijeg iznenađenja na drugoligaškom Zapadu, koji je dodao da paralelno sa takmičarskim ambicijama u klubu radi i na infrastrukturi i da se ovih dana očekuje postavljanje stolica na novoizgrađenu tribinu na stadionu.

S druge strane, Amir Durgutović, kormilar Borca osokoljen visokom pobjedom u Trnu (0:4) želi težak ciklus iz prva četiri kola, i tri gostovanja zaokružiti dobrim rezultatom.

-Mi u Karanovcu nemamo šta izgubiti, idemo se nadigravati. Neka pobjedi fudbal i kvalitetnija ekipa –katku, ali jasnu poruku poslao je Durgutović.

Na naše pitanje, da li je nekada kao igrač banjalučog Borca igrao protiv Karanovca dobili smo zanimljiv odgovor:

-Ne, nisam imao priliku, ali znam da je Željko Vranješ (stariji) iz te sredine, i da su tamo “opasni” momci, naravno mislim u pozitivnom smislu.