Poslednja tetovaža Ognjena Vranješa ustalasala je duhove, najviše one fudbalske. Pop Đujić izgleda mnogo više smeta onima koji se kunu u Valtera, pa je brže bolje sklepano i saopšenje NFSBiH o postupku banjalučanina na privremenom radu u belgijskom Anderlehtu. I dok nam je donekle jasno zašto Vranješ, pa onda i Pop Đujić smetaju Dini Begiću, Pilavu, “ISIL bh fanatikosima”, još uvijek nam nije jasno zašto srpski korpus u FSBiH ćuti.

Gdje su sada Milorad Sofrenić, Mile Kovačević, Zlatko Spasojević , i sv ostala svita iz FSRS da zaštite bh reprezentativca koji je za “zmajeve” poturao glavu, gdje mnogi nesmiju niti nogu. Jasno je da oni u Sarajevu prvo gledaju sebe i svoje interese, i tako već godinama, a ti “Ognjene, use i u svoje kljuse”, jer od mahalaša vajde nema….

Evo i saopštenja iza kojeg stoji NFSBiH, a sa njim i srpski predstavnici u toj instituciji.

Povodom posljednjih postupaka dugogodišnjeg reprezentativca Ognjena Vranješa, koji je neprimjerenim porukama i tetovažama narušio ugled Saveza i reprezentacije čije boje brani, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine objavljuje sljedeće Saopštenje:

Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje reprezentativca Ognjena Vranješa, jer njegove poruke, bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrijednosti za koje se zalaže NS/FS BIH i ne predstavljaju osobine istinskog sportiste koji treba da bude uzor mlađim generacijama.

Vranješova borbenost i odnos na terenu do sada su bili neupitni, međutim, njegovo ponašanje izvan terena nije prihvatljivo i ne odražava stavove, politiku i ciljeve Saveza i reprezentacije koja na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

NS/FS BiH nedvosmisleno osuđuje sve oblike veličanja fašizma i njegovih pristalica koji nanose štetu ne samo Savezu i reprezentaciji već i cijeloj zemlji. Prioritet svakog istinskog sportiste treba da bude borba protiv rasizma, diskriminacije, nasilja, govora mržnje pa tako i NS/FS BiH očekuju da svi reprezentativci budu nosioci novih naprednih ideja i progresa, a ne rušitelji temelja na kojima počiva jedinstvo i integritet Saveza.