Brčansko Jedinstvo suvereno je osvojilo jesenju titulu prvaka na drugoligaškom ” istoku” sa 38 bodova. Znaju brčaci da su tek na pola puta, jer za vratom im duva Leotar, ali optimizm i dalje prvejava gradom na Savi kao nikada, barem kada je fudbal u pitanju.

Jedan od najzaslužnijih za uspjehe tokom jeseni jeste i šef Stručnog štaba Ninoslav Mirić, koji gleda u blisku, ali i onu malu dalju budućnost.

– Poslije 10 godina pauze, Jedinstvo je na dobrom putu da se vrati u Prvu ligu Republike Srpske. Iza nas je odlična polusezona i sjajni rezultati. U aprilu naredne godine se obilježava jubilej, 100 godina uspiješnog rada i djelovanja. Želimo da taj jubilej dostojno obilježimo i da Brčkom podarimo prvoligaša. U upravu su došli novi ljudi, igrački kadar je takođe pretrpio određene pozitivne promijene. Znamo gde smo deficitarni i u pauzi želimo se i pojačati. Nekim igračima koji nisu opravdali naše povjerenje, zahvalićemo se. Za sledeću sezonu u planu je elita Srpske , a poslije toga i Premijer liga BiH. Grad Brčko to zaslužuje – kaže igrač i trener Jedinstva Ninoslav Mirić.
Mijodrag Jakovljević