Dejan Bosančić, neumorna radilica Laktaša polako ali sigurno se vraća u prepoznatljivu formu.

Nakon oporavka od povrede, gotovo je nezamislivo da ovaj fudbaler ne bude među dva-tri najbolja igrača svog tima, jer na tako nešto navikao je publiku i stručnu javnost već godinama, a zadnje dvije sezone sasvim sigurno je tako i u Laktašima.

S obzirom da mu ističe pozajmica s Laktašima 31. maja, a s njim i Ugovor s Borcem, postavlja se pitanje gdje će ovaj fudbaler sredine terena nastaviti svoju karijeru.

-Da, sada sam na nekoj prekretnici. Sigurno je da su male šanse da se vratim u Borac. Nekoliko ponuda je već stiglo na moju adresu, važem, pa vidjećemo. Želja je da se oprobam i stepenu više od elite Srpske, jer mislim da imam kvalitet za tako nešto – kaže Bosančić.

Jedna od opcija je i ostanak u Laktašima, gdje je bio nezamjenjljiv šraf posljednje dvije sezone.

– Naravno da ima šanse i da ostanem u Laktašima, tek treba da razgovoram sa ljudima iz kluba. Moram da naglasim da je dobra atmosfera u klubu, sve je korektno, vjerujem da će ambicije takođe biti visoke, pa onda sigurno da ćemo se i lakše dogovoriti oko nastavka saradnje – naglašava Bosančić.

U tekućem šampionatu nije se upisao u strijelce, što i nije njegov primarni posao, ali bilo je nekoliko važnih asistencija.

– Mislim da je utakmica s Famosom putokaz kako trebam igrati ja, ali i ekipa. S jakim rivalom, gostima nismo dozvolili gotovo da zaprijete našem golu, što pokazuje da imamo dobar sastav – dodao je Bosančić, i okrenuo se na sezonu koja je na samom kraju:

-Lično sam zadovoljan sa drugim mjestom, cilj je bio vrh tabele i tu smo. Kompletnu sezonu pratile su nas povrede i pehovi, ali atmosfera je bila odlična i izgurali smo sve kako treba. Ovo je još jedna sezon u kojoj su Laktaši sazrijevali kao klub, a zajedno i ja s njima – zaključio je fudbaler oko kojeg se vrti sve, ma gdje igrao. S obzirom da tek puni 26 ljeta, tako će biti još dugo, dugo vremena…..