Fudbaleri Ljubića iz Prnjavora u 32. kolu M:Tel Prve lige Republike Srpske u Mrkonjić Gradu pobijedili su Slobodu Nova banka (0:2). Pobjeda gostiju je zaslužena, jer su izgarali na terenu i iskoristli svoje prilike za gol. Na drugoj strana domaći fudbaleri pokušavaili su kroz terensku incijativu da dođu do prevage na terenu, ali bezuspješno i bez ideje u završnici.

U domaćem taboru ističu, da je posbeno poglavlje meča glavni sudija Velimir Drinić iz Modriče sa svoji pomoćnicima. Bio je to njegov poznati “šou” na “Lukama”, po ko zna koji put. Ali što o tome trošiti više riječi(!?) Neka o tome glavu razbijaju odgovorni u institucijama Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Gosti su došli u vodstvo u 17. minutu golom svoga najboljeg strijelca Aleksandra Žižka. On je jednu ubačenu loptu zahvatio glavom i smjetio u mrežu Vukovića, za opšte slavlje igrača Ljubića na terenu. Drugi gol gosti su postigli u 63. minutu. Strijelac Andrej Bosnić. On je dobio loptu ubačenu iz auta i umakao odbrani Slobode i matirao Vukovića. Zanimljivo je da je aut bio za domaći sastav, a da je loptu domaćim igračima oduzeo sudija Drinić i njegov pomoćnik, navodno jer aut nisu izveli sa mjesta gdje je lopta bila napustila teren.

U 35. minutu drugog poluvremena u šesnestarecu gostiju srušen je Zekanović. Pištaljka sudije Drinića ostala je „mrtva“. Nisu urodili protesti domaćih fudbalera, koji su “pozobali” nekoliko žutih kartona.

Nije bilo ni sreće za domaći sastav, kada je 85. minutu Zekanović pogodio stativu. I kapiten gostiju Žižak u 10. minutu, tresao je prečku.

Šef stručnog štaba Ljubića Vladanko Komlenović sijao je od sreća zbog pobjede svoje ekipe.

-Ovo je još jedna u nizu utakmica koje su teške bile za nas. U rezultatskom smislu i u smislu nekog pritiska borbe za ostanak u ligi. Danas smo vidjeli jednu dobru utakmicu. Dobre dvije ekipe. Ekipi Slobode želim da čestitam na svim rezultatima koje su ostvarili ove godine. Mislim da su napravili odličan rezultat. Nama preostaju još ova dva kola, da privedemo kraju i obezbjedimo ostanak u ligi – rekao je Komlenović.

Iz domaćeg tabora novinari su ostali uskraćeni za izjavu.

Tekst i foto: Slobodan Dakić