Pobjednik 14. turnira u malom fudbalu u Mrkonjić Grad, koji se organizuje povodom obilježavanja Dana opštine je ekipa KMF Policajaca.

Banjalučani su u finalnoj utakmici sa 2:0 savladali SU Drinić.

Za najboljeg igrača turira proglašen je Almendin Bundavica iz pobjedničke ekipe, a najbolji golman je Ismail Vrabac iz ekipe SU Drinić, a najbolji strijelac Dragoslav Vučić iz ekipe KMF Policajac.

Kod veterana pobjednik je ekipa AM Sport Banjaluka, a kod juniora Transport Rosić Mrkonjić Grad.

Na turniru je učestovalo četrdeset ekipa u četri kategorije iz mrkonjićke i susajednih opština.

Fudbaler ekipe Miloš Gajić zadovoljan je organizacijom i kvalitetom turnira.

– Organizovanje ovakog turnira je veoma značajno za naš grad, ali i za omladinu. Naravno i za popularizaciju fudbala. Igram fudbal u Slobodi. Volim fudbal, ali moj prioritet je škola – kaže Gajić.

Slično priča i Eldin Hažbić koji je fudbal ternira u Krupi.

– Velika je inspiracija igratu pred prepunom dvoranom. Da publici pokažeš sve što znaš. Rodom sam iz Mrkonjića, ali živim u Ključu. Fudbal treniram u ekipi Krupa iz Krupe na Vrbasu. Vjerujem da ću uspijeti ostvariti značajnu fudbalsku karjeru – kaže Hažbić.

Direktor JU KSC “Petar Kočić” Boro Boškić, kaže da je na turniru učestvovalo četrdeset ekipa u četri kategorije.

– Ove godine sa opštinom Mrkonjić Grad smo uspijeli obezbijediti začajan nagradni fond. Riječ je o 10 hiljada maraka, što naš turnir svrstva u red vodećih u regionu. Imamo želju da turnir preraste i u međunarodni – rekao je Boškić.

Tex i foto: Slobodan Dakić