U jednom od derbija drugligaškog Zapada Željezničar Sport Team ubjedljivo je savladao Modriča Maksimu (7:0), ali tema na “Predgrađu” nisu bili golovi “plave” mašine, već sramno suđenje sudijske trojke na čelu sa Bojanom Panićem iz Prijedora, te pomoćnicima Duškom Puvačom (Novi Grad), te Aleksandrom Railićem iz Dervente (lažno se predstavlja, živi i radi u Banjaluci).

Jednu mirnu utakmicu, bez starta uveli su u nemirne vode, i samo za nekoliko minuta napravili su cirkus, a čak tri igrača su dobila crveni karton, jedan domaćina, te dvojica iz redova Modriča Maksime.

S obzirom da Željo se nalazi na pragu plasmana u Prvu ligu RS, a Modriča ne može ni naprijed niti nazad, ali ima nekoliko važnih utakmica do kraja u borbi za opstanak postavlja se pitanje kome je sve ovo trebalo?

I na “Predgrađu” je radio dobro poznati Kalimerov telefon (Dragan Aranđić, predsjednik FK Mladost Donja Slatina), pa je insajderu opsovao sve u brk, kad je čuo kako se kreće rezultat u Banjaluci. Isti taj telefon radio je i dan ranije u pritisku na službena lica utakmice Ozren – Mladost. Čovjek pošto -poto hoće u Prvu ligu, ne birajući sredstva, ali nešto se i drugi pitaju, malo više nego on….

Sramota je samo što je Kalimero član Izvršnog odbora FSRS, i da na takav način blati sve, jer njegov način (ne)rada odavno je poznat na terenima Srpske.

S druge strane Modrič je “unakažena”, a jedna od narednih utakmica biće i domaćinstvo Borcu iz Kozarske Dubice. Biće zanimljivo vidjeti koliko će dobiti “uljari” za “crvene kartone, ali poznajući naš sistem “da ti kadija i tuži i sudi”, bivši šampion i pobjednik Kupa BiH u utakmici u kojoj nema šta dobiti osim da spase obraz, igraće desetkovani!

Bilo je i žalosno gledati drugo poluvrijeme na “Predgrađu”, kad su gosti ostali sa devet igrača u polju, jer nisu zaslužili takav tretman. O ponašanju prema lideru koji vodi cijelo Prvenstvo bolje je i ne pričati. Šta će tek biti u Prvoj ligi RS,…

Sudijska trojka pažljivo je izdelegirana pod kontrolom “specijalca” Vlade Liščinskog, koji je opet Draganu Banjcu obećao svesrdnu pomoć da se spasi Borac. Kozarska Dubica zaslužuje drugoligaša, možda i prvoligaša, ali ne na ovaj način….

Još jedna utakmica koja je na terenima Srpske ostala u sjenci sudija i njihovih sramnih odluka…..