Ovogodišnji prelazni rok za fudbalere završen je 2. oktobra i bio je nikada duži, a sve zbog korona virusa, koji je fudbalsku 2020. godinu umanjio za proljećni dio prvenstva, a ljubitelje fudbala da ne mogu gledati ni jesenju polusezonu. Kažu, važno je da se lopta kotrlja. Fudbal jeste krenuo, ali nepravilnosti nikako da stanu.

Brojni predstavnici klubova razočarani su najnovijim “haračem”, koji je uveden na području PFS Bijeljina. Naime, brisovnica za jednog igrača košta 50 maraka, u Opštinskim savezima Bijeljina, Brčko, Ugljevik, Zvornik i Milići, odnosno na području PFS Bijeljina.

Odluka o taksama, članarinama i doprinosima igrača i klubova za 2020. godinu na teritoriji Fudbalskog saveza Republike Srpske, donesena je 31.12.2019. godine, koju je potpisao prvi potpredsjednik FSRS Dušan Marković. U tačci 3. navedene Odluke kaže se da je administrativna taksa za izdavanje brisovnice – 10 KM.

Slučajno ili ne, Dušan Marković dolazi iz PFS Bijeljina i postavlja se logično pitanje, kako može donositi odluke koje važe za sve Područne saveze u Srpskoj, a ne važe za njegov, PFS Bijeljina. Da li treba snositi odgovornost, jer ne može svom matičnom savezu narediti da ispoštuje odluku koju je upravo on potpisao?

PFS Bijeljina, kao najveći područni fudbalski savez, radi po svome. Akti Fudbalskog saveza Republike Srpske, izgleda za područje Semberije, Majevice i Birča ne važi ili su mrtvo slovo na papiru.

Očigledno da Bijeljinci, kao i ranijih godina, rade šta hoće. Neki fudbalski radnici su nam se javili i rekli da su naplaćali brisovnicu u Bijeljini i 70 KM.

Pitanje za organe FSRS je ko će klubovima vratiti novac, koji je PFS Bijeljina nelegalno naplatio od klubova sa drugih područja i da li je Područni fudbalski savez Bijeljina uopšte član Fudbalskog saveza Republike Srpske.