Fudbaleri Radnika marljivo se pripremaju za nastavak prvenstva u Premijer ligi BiH. Trener Slavko Petrović ističe da je veoma zadovoljan radom.

– Zadovoljan sam pristupom igrača. Rade jako dobro, i presrećan sam. Za razliku od jeseni izgubili smo tri igrača. Pod znacima navoda mi smo manji klub koji mora da živi od prodaje igrače, pa još uvijek ne znamo šta će se dogoditi do kraja prelaznog roka. Naravno da bi volio da svi ostanu, ali imamo ponude za naše najbolje igrače. Stigao nam je Kenan Šarić iz Zvijezde Gradačca, veliki talenat, i sigurni smo da možemo od njega napraviti pravog igrača. Pokušaćemo još na nekim pozicijama da se pojačamo, a sve će to diktirirati i odlasci – naglasio je Petrović.

Radnik će zimske pripreme odraditi u Medulinu.

– Prvu utakmicu imamo za vikend, između sebe, imamo dosta juniora koji kucaju na vrata prvog tima. Za 29. januara čeka nas jedina provjera protiv Zvijezde iz Gradačca, prije odlaska na pripreme u Istru, gdje putujemo 1. februara. Te pripremene utakmice neće služiti da ganjamo rezultat, već da pravimo dobar tim, tim za budućnost –poručio je Slavko Petrović, novi šef Stručnog štaba FK Radnik.