Nakon deset dana rada na pripremama za proljećni dio sezone šef stručnog štaba Borca Branislav Krunić kaže da je zadovoljan trenutnim sastavom ekipe, ali da bi volio da ekipu ipak pojača sa nekoliko kvalitetnih fudbalera.
Banjalučanima su se već priključili golman Mladen Kukrika i desni bek Marin Galić, za koje Krunić kaže da su ciljana pojačanja, ali da je ipak prioritet dovođenje klasnog napadača.– Pregovori sa agencijom koja zastupa Brazilca Vinisijusa Arauha su još u toku i on bi bio upravo ono što nam nedostaje. Ipak, ukoliko se izjalovi njegov dolazak, opcija dovođenja napadača će i dalje biti na vrhu prioriteta. Što se tiče Kukrike, njega poznajem još iz Željezničara, u pitanju je dobar i iskusan golman koji bez većih problema može da zamijeni i Mladena Lučića i Jovana Kutića, pa čak i da se bori za mjesto prvog golmana. Galić je na ove pripreme došao potpuno spreman i ako dostigne nivo forme iz vremena kada je igrao za Zrinjski, biće pravo pojačanje –pojasnio je Krunić.

Kada su u pitanju igrači sa kojima se još vode pregovori tu, za sada, nema ništa novo.

– Sada je i definitivno da od dolaska Srđana Babića neće biti ništa, sa Goran Zakarićem smo i dalje u kontaktu i on bi nam zaista dobro došao. Jasna je naša želja da ga angažujemo, ali je njemu prioritet odlazak u inostranstvo. Tu je i Stefan Čolović, koji je prošle godine za Proleter u Jelen Superligi postigao 11 golova i upisao osam asistencija. Gledao sam ga više puta i zaista bih volio da ga vidim u dresu Borca – naglasio je Krunić.

Gradski stadion je za sada napustio samo golman Nemanja Trkulja, koji ima neke ponude iz inostranstva, a njegovim putem bi mogao da krene i štoper Nebojša Runić.

– On je izrazio želju da ode negdje gdje će imati veću minutažu i mi mu nećemo praviti problem, pa ga neće biti na spisku putnika za Antaliju. Pod znakom pitanja je bio i ostanak Denisa Čomora koji je imao ponudu Čelika da pređe u Zenicu, ali nije došlo do dogovora pa on i dalje ostaje u Borcu –dodao je Krunić.

Lakše nego ljetos

Strateg Banjalučana naglasio je da je velika stvar što od početka priprema ima ekipu na okupu.

– To je zaista značajno jer nećemo trošiti vrijeme na upoznavanje i uigravanje. Zajedno smo od prvog dana, što ljetos nije bio slučaj. Morali smo u hodu da se uigravamo, pa je i to bio jedan od razloga za određene oscilacije u prvom dijelu sezone. Ipak, i tada smo napravili seriju od deset utakmica bez poraza i pokušaćemo da je na proljeće još nastavimo – rekao je Krunić.

“Glas Srpske”