Bivši kapiten banjalučkog Borca, njegovog dugogodišnji prvotimac, kasnije i trnske Sloge iz njenih najslavnijih dana, Aleksandar Petreš, istakao je da je sa radošću primio vijest da Mile Kovačević više nije predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Naime, Petreš je po odluci Disciplinske komisije FSRS, doživotno suspendovan iz fudbala zbog fizičkog napada na sudiju Igora Radakovića iz Prijedora. Neopravdavajući taj incident ne možemo se oteti utisku, da je takvih situacija na terenima Srpske za vrijeme mandata Kovačevića bilo i previše, ali samo oni nepodobni dobijali su maksimalne kazne, među njima je i Petreš.

– Godinama sam od Izvršnog odbora tražio pomilovanje, obećavao mi je tadašnji generalni sekretar Rodoljub Petković: “Samo predaj molbu i ostalo je naše”. Međutim, uvijek su neki drugi pomilovni, a ja sam dobijao poruke čekaj sledeću godinu, i tako već deceniju. Iako više nemam ništa sa fudbalom, živim i radim u Njemačkoj, gdje mi je i porodica, naravno da ću od novog Izvršnog odbora FSRS tražiti da skinu ljagu sa mog imena. Nisam nikoga ubio, niti nokautirao, a Kovačević je na kraju prošao kakao je i sam radio, smaknut je, a da ni sam nije znao šta ga je snašlo – ističe Petreš.

Prema njegovim riječima “slučaj Radaković” je ustvari bio samo povod da se Petreš skloni iz fudbala.

– Ja sam sa tim Radakovićem prijatelj, spavao mi je u kući poslije svega, i Kovačević mene nije kaznio zbog toga, ali to mu je došlo kao kec na 10, da me eliminiše. Naime, baš te godine na drugoligaškom Zapadu Rudar Prijedor i trnska Sloga vodili su “pravi rat” za ulazak u elitu Srpske. Uspjeli smo doći do kompromitujućeg snimka na kojoj tadašnji golman Jedinstva Aleksandar Stojanović potvrđuje da je utakmica u Žeravici namještena. “Na poluvremenu utakmice u svlačionicu ulazi Mile Kovačević i kaže da moramo izgubiti utakmicu”, istakao je na tom snimku Stojanović. I gle čuda od 1:0 za Jedinstvo na poluvremenu, rezultat se okreće na 1:3. Naravno, naš snimak i žalba nisu prošli, jer Kovačević je preko svojih satelita sve to zataškao, a onda se desilo to na turniru u Prijedoru, i za tili čas od toga da tadašnjeg predsjednika stavimo na stub srama, on je svojim mehanizmima sve zataškao, i na kraju pokažnjavao. Još ima obraza reći kako je za vrijeme njegovog mandata sve čisto –ispričao je svoju priču Aleksandar Petreš.

-Želim da vjerujem da dolaze bolji dani za fudbal Srpske, jer ovo do sada je bilo katastrofalno. Jednoumlje jednog čovjeka i njegovih poltrona, koji su dizali ruke za sve i svašta samo da ostanu u svojim foteljama. Još jednom ponavljam nemam nikakvu korist od povlačenja moje suspenzije, ali satisfkaciju svakako. Ničija nije do zore sjala, pa ni od Mile Kovačevića – zaključio je priču Alksandar Petreš.

A, kako se olako kažnjavalo, dovoljno je otići na Wikipediu, i ukacati ime najpoznatijih banjalučana, među njima je i ime Aleksandra Petreša, bivšeg fudbalera. Pogledajte OVDJE.

Ono čime se u svijetu ponose, kod nas olako omalovažavaju. Na sreću nikada više……