Generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković često je na meti kritika, jer godinama obavlja jednu od najodgovornijih funkcija u fudbalu Srpske. Jedna od njih bila je upućena i od Milana Kikovića, dojučerašnjeg člana Skupštine FSRS, te predstavnika PFS Banjaluka.

Petković je pokušao da obrazloži sukob, kojeg po njemu i nema.

U pojedinim tekstovima, a pogotovo u komentarima, gospodin Kiković kojeg izuzetno cijenim, pokušao je imputirati meni određene stvari. Živimo u ovom gradu zajedno, i slobodno mogu da kažem da nikada nisam imao niti jedan sukob sa dotičnim gospodinom. To što nam se razmimoilaze mišljenja za pojedine teme, nije razlog sukoba. Smatram da sam pogrešna adresa za sve njegove upite. Zamjerano mi je čak što sam bio i član međunarodne komisije ispred FSBiH. Jesam bio, ali više nisam, jer ta komisija je rasformirana. Govorim dva strana jezika, engleski i njemački, i smatram da sam svojim dugogodišnjim iskustvom izgradio sebi tu poziciju. S druge strane, Milana Kikovića poznajem kao čovjeka koji je iza sebe ima veliki broj odgovornih društvnih i privrednih funkcija. Izuzetno je obrazovan, i kao takav sigurno da može dosta pomoći i na polju sporta, a tu naravno mislim na fudbal – istakao je Petković, i za kraj dodao:

Ljudi kao što su Kiković uvijek imaju mjesta u fudbalskoj porodici RS, jer mogu dosta pomoći na svim poljima, ali samo ako su u sistemu, a nažalost, dotični gospodin, to još uvijek nije, ali ne znači da neće biti.