Ovaj vikend na fudbalskim terenima regionalnog centra, pripadnici CJB Doboj imali su pune ruke posla. Nakon Kostajnice, gdje je glavni sudija Cvjetković izvukao deblji kraj, policija je spašavala i sudijsku trojku na utakmici u Obudovcu.

Naime, u sudijskoj nadoknadi, Milošević je postigao pogodak za 2:2, ali je sudijska trojka na čelu sa sudijom Stankom Todorovićem poništila pogodak zbog navodnog prekršaja nad gostujućim golmanom Rakićem. To je izazvalo burnu reakciju domaćih, ali je ipak utakmica privedena kraju. Protesti su nastavljeni nakon utakmice, pa je delegat meča, Milorad Subić iz Derventa, bio prinuđen da pozove u policiju, koja je nakon pola sata evakuisala službena lica.

Prvi pomoćnik, Slaviša Mitrović iz Šamca, sa nadimkom “Patak”, prijavio je nakon utakmice domaćeg golmana Igora Bijelića da mu je bacio rukavice u lice. O ovom sudiji već smo nebrojeno puta pisali, a poznat je kao sudija zadatka. U prošlom kolu je, u Batkuši, “masakrirao” Slogu, da bi eto i u Obudovcu bio u centru pažnju. Prošle sezone dijelio je (ne)pravdu na terenima Druge lige RS, Zapad, a još je u sjećanju utakmicu u Trnu, kada je na cirkuski način “sredio” Omarsku. Međutim, i pored brojnih pokušaja, nije uspio da ostane na drugoligaškim terenima, te se drugi put morao vratiti na terene regionalnog “centra”. Ne treba podsjećati da se radi o “perspektivnom” sudiji.

Komšijski derbi, pripao je gostima iz Batkuše. Domaćin je poveo u 30. minutu preko Miloševića, da bi gosti preokrenuli preko Ganilovića u 55. i Simeunovića u 72. minutu.

CRVENA ZVIJEZDA – HAJDUK 1:2 (1:0)

Strijelci: 1:0 Milošević (30), 1:1 Ganilović (55), 1:2 Simeunović (72).

Stadion: FK “Crvena zvijezda”. Gledalaca: 150. Sudija: Stanko Todorović (Doboj). Pomoćnici: Slaviša Mitrović i Dragan Nišić (oba Šamac). Žuti kartoni: N. Josipović, Jovanović, M. Josipović (C. zvijezda), Milinković, Petrović, Mil. Ilinčić, Stefanović (Hajduk). Crveni karton: Simo Simić (C. zvijezda, 86).

C. ZVIJEZDA: Bijelić, Cvijić, N. Josipović (od 46. Filipović), Jelisić, Nikolić (od 69. Josić), Simić, Tomić, Stanković, Jovanović, M. Josipović (od 79. Ilinčić), Milošević.

HAJDUK: Rakić, Mir. Ilinčić, Milinković, Ganilović (od 63. Stefanović), Petrović, Simeunović (od 88. Marjanović), Popović, Mil. Ilinčić, Gajić, Mitrović, Ristanić.